Σάββατο 14 Ιουνίου 2014

Κύστη κόκκυγος: ανώδυνο τέλος με ραδιοσυχνότητες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ανώδυνο, γρήγορο και οριστικό τέλος στην κύστη κόκκυγος, η οποία ταλαιπωρεί εκατομμύρια ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο, δίνουν πλέον οι χειρουργοί με τη χρήση Ραδιοσυχνοτήτων (RF)!

Η επέμβαση γίνεται με τοπική αναισθησία, διαρκεί μόλις 20 λεπτά και ο ασθενής μετά από μια ώρα επιστρέφει σπίτι του!

Η χρήση Ραδιοσυχνοτήτων (R-F) δίνει οριστική λύση στο πρόβλημα της κύστης κόκκυγος και απαλλάσσει τους ασθενείς εφ όρου ζωής από ένα ενοχλητικό πρόβλημα.

Το κέρδος από την εφαρμογή των Ραδιοσυχνοτήτων (R-F), στην χειρουργική αφαίρεση της κύστης κόκκυγος είναι πολύ μεγάλο για τους ασθενείς, αλλά και για τα ασφαλιστικά ταμεία.

Κι αυτό, γιατί μειώνεται σημαντικά ο χρόνος της χειρουργικής επέμβασης , της παραμονής του ασθενή στο νοσοκομείο , της αποθεραπείας και της επιστροφής στην εργασία του.

Η ΚΥΣΤΗ ΚΟΚΚΥΓΟΣ

Η κύστη κόκκυγος ή τριχοφωλεακό συρίγγιο είναι μια χρόνια φλεγμονή στην περιοχή του κόκκυγα( στην ουρά). Ο κυστικός αυτός σχηματισμός δημιουργείται, συνήθως από διείσδυση τριχών μέσα στο δέρμα, αλλά ενδέχεται να οφείλεται και σε κύστη που σχηματίστηκε κατά την εμβρυϊκή ζωή του ασθενή. Η κύστη κόκκυγος:

 Επηρεάζει πολύ περισσότερο τους (λευκούς) άνδρες (8 στους 10) σε σχέση με τις γυναίκες,

 Εμφανίζεται κυρίως σε ηλικίες μεταξύ 15 και 30 χρόνων,

 Παρατηρείται συχνότερα σε δασύτριχα και υπέρβαρα άτομα

 Η υπερβολική εφίδρωση στα δασύτριχα και υπέρβαρα άτομα σε συνδυασμό με παρατεταμένη καθιστική, αδρανή ζωή και κακές συνθήκες υγιεινής μπορεί να συμβάλει επίσης σε ανάπτυξη μιας κύστης κόκκυγα

Ακόμη μπορεί να εμφανίσουν άτομα που εργάζονται σε επαγγέλματα τα οποία απαιτούν παρατεταμένες περιόδους καθιστικής εργασίας όπως οι οδηγοί , οι μαθητές κ.α.

ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΣΤΗΣ

Τα συμπτώματα ποικίλουν από άνθρωπο σε άνθρωπο. Αυτά που παρατηρούνται στην πλειοψηφία των ασθενών είναι:

 Eμφάνιση μιας μικρής διόγκωσης στην ουρά

 Δημιουργία μεγάλης και επώδυνης φλεγμονώδους μάζας- αποστήματος

 Εκροή υγρού ή πυώδους υλικού από το απόστημα

 Το απόστημα όταν φλεγμαίνει γίνεται κόκκινο, διογκώνεται και σκληραίνει, ενώ μπορεί να εκρέει δύσοσμο πύον.

Σε ορισμένες περιπτώσεις η φλεγμονή προκαλεί, πυρετό, καταβολή του οργανισμού και ναυτία.

ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΜΕ ΡΑΔΙΟΣΥΧΝΟΤΗΤΕΣ

Η ενδεικνυόμενη θεραπεία, σύμφωνα με τους χειρουργούς, εξαρτάται από την κατάσταση της κύστης. Ένα οξύ απόστημα ελέγχεται συνήθως με διάνοιξη και παροχέτευση, ώστε να απελευθερωθεί το πύο, να ελαττωθεί η φλεγμονή και να ανακουφιστεί ο ασθενής από τον πόνο.

Μια χρονίζουσα κύστη κόκκυγος, όμως, θεραπεύεται αποτελεσματικά μόνο με χειρουργική επέμβαση, η οποία έχει σκοπό να αφαιρεθεί πλήρως η κύστη, μαζί με τους συνοδούς πόρους και τα συρίγγια.

Εμείς προτείνουμε στους ασθενείς μας αντί του νυστεριού την επέμβαση με Ραδιοσυχνότητες (R-F) , για μηδαμινή απώλεια αίματος και ταχύτερη επούλωση, αλλά κυρίως για απουσία μετεγχειρητικού πόνου. Και το σημαντικότερο, χωρίς καμία πιθανότητα υποτροπής.

Επίσης, όπως διευκρινίζει ο διευθυντής χειρουργός πριν από την επέμβαση γίνεται προσεκτική χαρτογράφηση της περιοχής, ώστε να αποκαλυφθεί η κύστη, αλλά συχρόνως και όλοι οι συριγγώδεις πόροι.

Επειδή έχει γίνει χαρτογράφηση της βλάβης και έχει αφαιρεθεί κάθε παθολογικός ιστός, δεν είναι αναγκαίο να μείνει ανοιχτό το τραύμα. Έτσι, δεν απαιτούνται καθημερινές, επώδυνες αλλαγές, διότι κλείνει με ασφάλεια κατά την ημίκλειστη μέθοδο ή τελείως.

Ο ασθενής φεύγει έπειτα από μία ώρα από το νοσοκομείο και επιστρέφει στις καθημερινές του δραστηριότητες άμεσα. Την επόμενη ημέρα γίνεται η αφαίρεση των γαζών από τον χειρουργό και αμέσως μετά επιτρέπεται το ντους και το μπάνιο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.