Σάββατο 14 Ιουνίου 2014

«Ο ΕΟΠΥΥ αποδεικνύεται κατώτερος των περιστάσεων»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Άμεση ανάκληση της επιστολής που καλεί τους γιατρούς σε απολογία ζητά ο ΙΣΑ
.
«Ο ΕΟΠΥΥ για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται κατώτερος των περιστάσεων!», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και ζητά την άμεση ανάκληση της «απαράδεκτης επιστολής του ΕΟΠΥΥ που καλεί τους γιατρούς σε απολογία».

Ειδικότερα, στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:

«Ο ΙΣΑ έλαβε γνώση του υπ´ αριθμ.πρωτ. 21825/12.06.2014 εγγράφου του ΕΟΠΥΥ, απευθυνόμενο στους συμβεβλημένους με τον Οργανισμό ιατρούς, δυνάμει του οποίου καλούνται οι ως άνω ιατροί να παρέχουν έγγραφες απαντήσεις σε ερωτήματα τα οποία εκ τοις πράγμασοι δεν δύνανται να απαντηθούν!

Για μια ακόμη φορά οι γιατροί καλούνται να παραγκωνίσουν την άσκηση του λειτουργήματός τους, ώστε να μην βρεθούν υπόλογοι. Δυστυχώς γίνεται αντιληπτό ότι συνεχίζεται ο ανελέητος διωγμός των ιατρών μετά και από τις συνεχείς κλίσεις τους σε απολογία για φάρμακα, εξετάσεις, επισκέψεις, ενώ είναι αυτοί που έχουν βάλει πλάτη στο σύστημα και στον υπό κατάρρευση ΕΟΠΥΥ, που τους οφείλει ληξιπρόθεσμα από το 2010 και κάνει κούρεμα στα παλαιά και τρέχοντα 50%! Αυτούς τους ιατρούς που κάνουν κοινωνικό έργο σπιλώνει μονίμως.

Έχουμε τονίσει επανηλλειμμένως ότι ο ΙΣΑ τάσσεται υπέρ του ελέγχου. Άλλωστε τον επιζητούμε, αλλά με επιστημονικά και όχι λογιστικά κριτήρια! Έχουμε παραδώσει από τα τέλη Μάιου τις οδηγίες αναγραφής εξετάσεων για επιστημονικό έλεγχο και οι επαγγελματικές ενώσεις και ο ΙΣΑ με την επιτροπή που έχει συστήσει από 1,5 έτους κάνει προτάσεις για εξορθολογισμό. Πλην όμως η ηγεσία του ΕΟΠΥΥ μόνο κατηγορίες ξέρουν να προσάπτουν και ο λόγος είναι γιατί προφανώς έχουν ανικανότητα υλοποίησης των προτάσεων! Είναι ποτέ δυνατόν να γνωρίζει εκ τω προτέρων ο ιατρός πόσο χρόνο χρειάζεται να αφιερώσει στον εκάστοτε ασθενή του; Περαιτέρω ο ΕΟΠΥΥ θέτει ερωτήματα προς τους γιατρούς, για τα οποία είναι ο καθ' ύλην αρμόδιος να απαντήσει!

Από όλα τα ανωτέρω συνάγεται σαφώς η ανικανότητα της ηγεσίας του ΕΟΠΥΥ να διοικήσει! Ο ΙΣΑ ζητά ΑΜΕΣΗ αλλαγή ηγεσίας! Ήρθε η ώρα ο κος Κοντός να υποβάλλει την παραίτησή του, καθώς για ακόμη μια φορά κρίνεται κατώτερος των περιστάσεων ταλαιπωρώντας γιατρούς και ασθενείς!

Δεν μπορεί να συνεχισθεί αυτός ο ανελέητος πόλεμος κατά των ιατρών, γιατί κάποιοι δεν είναι σε θέση να κάνουν την δουλειά τους!

Απαιτούμε την άμεση απόσυρση της ως άνω επιστολής και καλούμε τα μέλη μας που την έχουν λάβει να γνωστοποιήσουν στον ΙΣΑ τα στοιχεία τους, ώστε να επιληφθούμε του ζητήματος.

Ο ΙΣΑ θα θέσει όλα τα ανωτέρω στην συνάντηση που θα πραγματοποιήσει εντός των επόμενων ημερών με τον νέο Υπουργό Υγείας».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.