Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

Έλεγχοι και στις ΔΕΚΟ για πλαστά πιστοποιητικά

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Επιτάχυνση των ρυθμών ζητεί ο Κ. Μητσοτάκης.

Φουλάρει τις μηχανές των ελεγκτικών μηχανισμών το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης προκειμένου να πραγματοποιηθεί έλεγχος των πλαστών πιστοποιητικών διορισμού των υπαλλήλων και στους φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης συγκάλεσε χθες ευρεία σύσκεψη με τις διοικήσεις 14 ανώνυμων εταιρειών και Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου από τις οποίες ζήτησε την επίσπευση της διαδικασίας ελέγχου εγκυρότητας των πτυχίων και των υπόλοιπων πιστοποιητικών των υπαλλήλων τους.

Στη σύσκεψη, όπως γράφει το «Έθνος», συμμετείχαν οι διοικήσεις των οργανισμών: ΟΣΥ, Σταθερές Συγκοινωνίες, ΟΣΕ, Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία, ΜΟΔ, Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα, Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός Δήμητρα, ΟΚΑΝΑ, ΚΕΛΠΝΟ, Οργανισμός Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων, Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων, ΕΛΓΑ, ΟΔΙΕ και Αττικό Μετρό.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε στις διοικήσεις των ΔΕΚΟ ότι χρειάζεται να επιταχύνουν τους ρυθμούς ελέγχου των πιστοποιητικών τα οποία περιλαμβάνονται στον ατομικό φάκελο των υπαλλήλων μετά την επιτυχή ολοκλήρωση των ελέγχων στον ΟΣΥ και στην πρώην Δημοτική Αστυνομία, όπου εντοπίστηκαν 124 και 76 υπάλληλοι αντίστοιχα με πλαστά πιστοποιητικά οι οποίοι απολύθηκαν από τις θέσεις τους.

Ο έλεγχος αφορά τα δικαιολογητικά που χρησιμοποίησαν οι δημόσιοι υπάλληλοι για την πρόσληψή τους, όπως τα απολυτήρια Λυκείου, τα πανεπιστημιακά πτυχία, οι πράξεις αναγνώρισης τίτλων σπουδών αλλοδαπής, τα πιστοποιητικά γλωσσομάθειας, οι βεβαιώσεις γνώσης χειρισμού ηλεκτρονικού υπολογιστή κ.λπ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.