Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

Νεανικό και σφριγηλό στήθος με «αόρατο σουτιέν»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τέλος στα επικίνδυνα εμφυτεύματα σιλικόνης για την αύξηση και ανόρθωση του στήθους βάζουν βρετανοί επιστήμονες, οι οποίοι εφηύραν μια νέα μέθοδο για να κρατήσουν τα όργανα της θηλυκότητας στη θέση τους σε κάθε ηλικία. Μάλιστα, η νέα μέθοδος του εμφυτευόμενου σουτιέν έχει εφαρμοστεί ήδη σε τρεις γυναίκες στη Βρετανία.

Το εσωτερικό σουτιέν αποτελείται από δύο μικρά, λεπτά, αλλά αρκετά σκληρά μαξιλαράκια σιλικόνης ώστε να μην είναι ευαίσθητα στην πίεση, όπως είναι τα εμφυτεύματα σιλικόνης. Στις άκρες τους υπάρχουν δύο λωρίδες μεταξωτού υφάσματος, οι οποίες στο πλαίσιο της τοποθέτησης θα στερεωθούν τεντωμένες με βίδες τιτανίου στο τρίτο πλευρό, ώστε να ανασηκώσουν και να διατηρήσουν σε εκείνο το σημείο το χαλαρό ή μικρό στήθος. Και φυσικά όλο το εσωτερικό σουτιέν είναι αόρατο.



Μιλώντας στη βρετανική εφημερίδα «Ντέιλι Μέιλ» οι υπεύθυνοι γιατροί τονίζουν ότι είναι σημαντική η ασφάλεια που φέρεται να παρέχουν τα νέα εσωτερικά σουτιέν. «Η ελάχιστη ποσότητα υγρής σιλικόνης που περιέχουν δεν πρόκειται ποτέ να παρουσιάσει διαρροή υγρού στον οργανισμό, όπως έγινε πρόσφατα με τα εμφυτεύματα στήθους της γαλλικής εταιρείας PIP, καθώς τα μαξιλαράκια όπου είναι τοποθετημένη είναι από πολύ ανθεκτικό υλικό».

Η επέμβαση τοποθέτησης, που έγινε από γιατρούς του νοσοκομείου Guy's and St Thomas του Λονδίνου, διήρκεσε μόνο 45 λεπτά και κοστίζει περίπου 8.500 ευρώ, δηλαδή περίπου 1.000 ευρώ περισσότερα από την τοποθέτηση κανονικών εμφυτευμάτων σιλικόνης.

Η βασική μέθοδος ανόρθωσης στήθους γίνεται με πολύ πιο σύνθετο χειρουργείο, το οποίο μπορεί να διαρκέσει μέχρι τρεις ώρες. Στη διαδικασία αυτή θα πρέπει να αφαιρεθεί δέρμα κάτω από το στήθος της ασθενούς ή γύρω από τη θηλή (θηλαία άλως). Ο γιατρός τεντώνει το δέρμα και τους ιστούς του στήθους και μετακινεί τη θηλή σε υψηλότερο σημείο, ώστε να φαίνεται σταθερό.

Επίσης, τα εμφυτεύματα σιλικόνης τοποθετούνται κάτω από το φυσικό στήθος, ώστε να το ανασηκώσουν και να μη γίνονται αντιληπτά στην αφή και την κίνηση. «Στη νέα μέθοδο τα μαξιλαράκια τοποθετούνται κάτω από το δέρμα και ανατείνουν το φυσικό στήθος. Το αποτέλεσμα είναι καλύτερο, αλλά θα πρέπει να περιμένουμε μερικά χρόνια μέχρι την ευρεία εφαρμογή της μεθόδου, ώστε να μάθουμε εάν παραμένει το σχήμα σωστό για μεγάλο χρονικό διάστημα, εάν θα ενοχλήσουν τα υπόλοιπα υλικά τη γυναίκα κ.ά.», εξηγεί ο καθηγητής Κεφάχ Μόκμπελ από το Ιδρυμα Μαστού του Λονδίνου, ο οποίος ήταν υπεύθυνος και στις τρεις επεμβάσεις. Ετσι, θα φανούν και οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις, θετικές ή αρνητικές, αλλά και τυχόν προβλήματα ασφαλείας που έχει και το προϊόν και η μέθοδος τοποθέτησής του.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.