Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

Ψηφιακό το μέλλον για τους νέους

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ένα εκατομμύριο θέσεις εργασίας στον κλάδο των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών στην Ευρώπη κινδυνεύουν να μείνουν κενές έως το 2020, καθώς, εάν δεν ληφθούν εγκαίρως μέτρα, η ήπειρος θα εμφανίσει τεράστια έλλειψη στελεχών με τις απαραίτητες ψηφιακές δεξιότητες.

Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγει έρευνα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία παρουσιάστηκε χθες στο συνέδριο «e-skills for jobs» που διοργανώθηκε στην Αθήνα.

Η ανάγκη για κατάρτιση των νέων στους συγκεκριμένους κλάδους λόγω της αλματώδους εξέλιξης της τεχνολογίας επισημάνθηκε από όλους τους ομιλητές, ενώ χαρακτηριστικό ήταν και το παράδειγμα που χρησιμοποιήθηκε: «Εάν βάζαμε σήμερα σε ένα χειρουργείο ένα χειρουργό που είχε σταματήσει να κάνει επεμβάσεις τριάντα χρόνια πριν, το πιθανότερο θα ήταν να μπορούσε μόνο να... σκουπίσει το πάτωμα», είπε η Καρολάιν Τζένερς, επικεφαλής οργανισμού εκπαιδευτικού προγραμμάτων για την προώθηση της επιχειρηματικότητας.



Η χώρα μας πάντως, όπως επεσήμανε και η αντιπρόεδρος της Κομισιόν Νέλι Κρους στο μήνυμά της, έχει την ευκαιρία να καταλάβει μία θέση στον διεθνή τεχνολογικό χάρτη, αφού αποτελεί την έκτη χώρα που αποκτά εθνική συμμαχία για την ψηφιακή οικονομία ύστερα από την υπογραφή της ιδρυτικής πράξης μεταξύ των υπουργείων Ανάπτυξης, Παιδείας, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Υποδομών, των Γενικών Γραμματειών ΜΜΕ, Ισότητας και Νέας Γενιάς αλλά και του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής Ελλάδας. «Υπάρχει ένα ψηφιακό κενό σε επίπεδο θέσεων εργασίας, παρά την οικονομική κρίση», τόνισε.

Σύμφωνα μάλιστα με τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη, «τα έσοδα από τις εφαρμογές big data αναμένεται να ανέλθουν σε 16 δισεκατομμύρια ευρώ εντός της προσεχούς διετίας», ενώ στο νέο ΕΣΠΑ υπάρχει πρόβλεψη για διπλασιασμό των διαθέσιμων κονδυλίων για έρευνα και καινοτομία από ο 4% στο 8%.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.