Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

Κένυα: Νοθευμένο αλκοόλ σκότωσε 70 άτομα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Οι αστυνομικές αρχές της Κένυας συνέλαβαν δύο άτομα μετά το θάνατο, τις τελευταίες 48 ώρες, περισσότερων από 70 ανθρώπων που κατανάλωσαν παράνομο αλκοόλ, πιθανότατα νοθευμένο με μεθανόλη, όπως ανέφεραν σήμερα πολλά τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Πολλά από τα θύματα εισήχθησαν σε νοσοκομεία όλης της χώρας την περασμένη εβδομάδα καθώς υπέφεραν από έντονους πόνους στο στομάχι ενώ ορισμένοι τυφλώθηκαν. Σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές, περίπου 70 άτομα παραμένουν για νοσηλεία και αρκετοί έχουν μπει σε καραντίνα μέχρι να διαπιστωθεί με ακρίβεια ποιο ήταν το δηλητήριο που κατανάλωσαν.

"Δεν γνωρίζουμε ακόμη τι περιείχε το ποτό που ήπιαν" τα θύματα, εξήγησε ο γιατρός Τζέραλντ Ντιρίτου από το νοσοκομείο του Έμπου, στα βορειοανατολικά του Ναϊρόμπι. Οι περισσότεροι θάνατοι έχουν αναφερθεί στο Έμπου, το Κιτούι και το Κιάμπου, περιοχές που απέχουν μεταξύ τους περίπου 100 χιλιόμετρα η μία από την άλλη.

"Προσπαθούμε να εντοπίσουμε την προέλευση του ποτού. Είναι σε εξέλιξη έρευνα για να διαπιστώσουμε πού και πώς παρασκευάστηκε", εξήγησε η εκπρόσωπος της αστυνομίας Ζιπόρα Μπορόκι.

Η κατανάλωση παράνομου αλκοόλ, που παράγεται κατά παράδοση από αραβόσιτο ή σόργο είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη στην Κένυα, ιδίως στις φτωχικές συνοικίες ή τις παραγκουπόλεις, επειδή πωλείται σε πολύ χαμηλές τιμές. Ορισμένοι ασυνείδητοι ωστόσο προσθέτουν μεθανόλη ή άλλα τοξικά προϊόντα για να αυξήσουν το ποσοστό του αλκοόλ.

Το 2005, 51 πολίτες πέθαναν στη νοτιοδυτική Κένυα αφού κατανάλωσαν ένα αλκοολούχο ποτό που περιείχε σε ποσοστό 95% μεθανόλη, μια ιδιαίτερα τοξική ουσία που χρησιμοποιείται κυρίως ως διαλυτικό σε χρώματα και βερνίκια. Το 2000 τουλάχιστον 134 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από ένα νοθευμένο ποτό που πωλείτο στις παραγκουπόλεις του Ναϊρόμπι, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.