Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

Μειώθηκε η εξεταστέα ύλη σε μαθήματα των ΕΠΑΛ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σε μείωση της ύλης οδήγησε ενδεχομένως η διαθεσιμότητα των εκπαιδευτικών.

Το γεγονός ότι σε πολλά Επαγγελματικά Λύκεια οι μαθητές για μεγάλο διάστημα έμειναν χωρίς εκπαιδευτικούς λόγω της διαθεσιμότητας στους τομείς όπως ο Υγείας και Πρόνοιας πιθανόν να οδήγησε το Υπουργείο Παιδείας σε μείωση της ύλης των πανελλαδικώς εξεταζόμενων μαθημάτων λίγες μέρες πριν ξεκινήσουν οι εξετάσεις.

Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι στο μάθημα της «Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία» μειώθηκε η ύλη 25 σελίδες αφού αφαιρέθηκε όλο το κεφάλαιο 12 (Το Παιχνίδι) και το κεφάλαιο 14 ( Η αξιολόγηση στην Προσχολική Αγωγή), ενώ στο μάθημα «Στοιχεία Παθολογίας» η ύλη μειώθηκε κατά 11 σελίδες. Επίσης στο μάθημα «Στοιχεία Ανατομίας-Φυσιολογίας» αφαιρέθηκε το 9ο κεφάλαιο.

Αν και το ΦΕΚ 2339 του 2013 όριζε μεγαλύτερη ύλη τελικά το Υπουργείο όπως προ ειπώθηκε οδηγήθηκε στον περιορισμό της εξεταστέας ύλης. Μάλιστα διαπιστώνει κανείς ότι αφαιρέθηκαν τα τελευταία κεφάλαια γεγονός που ίσως αποδεικνύει ότι οι καθηγητές δεν πρόλαβαν να καλύψουν το σύνολο της εξεταστέας ύλης.

​Λόγω της διαθεσιμότητας των εκπαιδευτικών το Υπουργείο Παιδείας προσπάθησε να καλύψει τα κενά με ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς ενώ σε αρκετές περιπτώσεις στράφηκε και στους εκπαιδευτικούς των ΙΕΚ.

Δείτε εδώ την ύλη σε μάθημα ειδικότητας των ΕΠΑΛ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.