Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

Ελέγξτε το τσιμπολόγημα!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Υγιεινά τρόφιμα που σας κόβουν την όρεξη
.
Μία από τις πλέον επιβαρυντικές για το βάρος μας συνήθειες είναι το τσιμπολόγημα. Παρακάτω, θα βρείτε μερικές απλές συμβουλές για να χορταίνετε, χωρίς περιττές θερμίδες, συμβάλλοντας, ταυτόχρονα, στην καλή υγεία του οργανισμού σας.

Ξηροί καρποί: Λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε φυτικές ίνες αλλά και σε αμινοξέα, δημιουργούν εύκολο και γρήγορο κορεσμό. Βοηθούν επίσης στη μείωση των αυξομειώσεων του σακχάρου, που αποτελούν μια πολύ συχνή αιτίας πείνας και τσιμπολογήματος.

Δημητριακά ολικής αλέσεως: Περιέχουν επίσης υψηλά ποσά φυτικών ινών, διαλυτών και αδιάλυτων. Η κατανάλωση τους σε συστηματική βάση σχετίζεται με καλύτερο δείκτη μάζας σώματος, δηλαδή με λιγότερα κιλά.

Μήλα: Ένα μήλο την ημέρα την πείνα την κάνει πέρα. Πλούσιο σε διαλυτές και αδιάλυτες ίνες, ιδιαιτέρως όταν το τρώτε με τη φλούδα. Απαιτεί αρκετό μάσημα και περισσότερο χρόνο για την κατανάλωσή του, γεγονός το οποίο βοηθάει να χορταίνουμε καλύτερα.

Αυγά: Αποτελούν μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης, ένα συστατικό που μας χορταίνει. Αν συνδυαστούν και με άλλες τέτοιες πηγές όπως το τυρί και η γαλοπούλα, μας δίνουν ένα χορταστικό γεύμα, χωρίς πολλά λιπαρά και θερμίδες.

Σούπες λαχανικών: Είτε ως πρώτο πιάτο είτε ως ένα υγιεινό και ελαφρύ γεύμα φτιάξτε μια σούπα. Προτιμείστε τη με αλεσμένα φρέσκα λαχανικά. Μελέτες έχουν δείξει ότι εκείνοι που αρχίζουν τα γεύματά τους με ένα φλιτζάνι σούπας που βασίζεται σε λαχανικά, καταναλώνουν λιγότερες θερμίδες κατά τη διάρκεια κυρίως πιάτο τους. Επίσης, μας δίνουν αρκετές ίνες και βιταμίνες.

Πράσινα φυλλώδη λαχανικά: Συνδυάζουν πολλές φυτικές ίνες, βιταμίνες και νερό, με χαμηλές θερμίδες. Δεν θα πρέπει να λείπουν από το πιάτο σας σε καθημερινή βάση.

Μπαχαρικά: Η προσθήκη μπαχαρικών όπως η κανέλα σε καθημερινά πιάτα και ροφήματα , όπως σε smoothies και τσάι, το γαρύφαλλο και το τζίντζερ, το πιπέρι και το κάρυ, μπορεί να βοηθήσει στον έλεγχο της όρεξης. Αυτά τα μπαχαρικά βοηθούν στη σταθεροποίηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα, ενώ τα πιο καυτερά αυξάνουν ελαφρά και τη μεταγευματική μας θερμογέννεση, βοηθώντας να κάψουμε και λίγες θερμίδες παραπάνω.

Κοτόπουλο και γαλοπούλα: Είναι άπαχες πηγές πρωτεΐνης, με λίγες θερμίδες. Ως συστατικά των γευμάτων μας βοηθούν να κρατάμε το σάκχαρό μας σε ελεγχόμενα επίπεδα και να πεινάμε λιγότερο.

Μανιτάρια: Από τις πιο διαιτητικές αλλά και χορταστικές τροφές στη φύση. Ξεχωρίζουν στο φυτικό βασίλειο, λόγω του ότι περιέχουν κατά 90 % νερό και καλής ποιότητας πρωτεΐνη. Πολλοί είναι εκείνοι που λένε ότι όταν φάνε μια μερίδα μανιτάρια ψητά είναι σας να τρώνε κρέας.


Πηγή: http://www.neadiatrofis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.