Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

Ο προγραμματισμός της Βουλής για την ανοιχτή διακυβέρνηση

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τα βήματα που θα κάνει το Κοινοβούλιο την επόμενη διετία παρουσίασε ο Α. Παπαϊωάννου
.
Τον προγραμματισμό της Βουλής στα θέματα της «Ανοιχτής Διακυβέρνησης» για την προσεχή διετία παρουσίασε σήμερα ο γενικός γραμματέας της Βουλής, Αθανάσιος Παπαϊωάννου. Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο εκδήλωσης που διοργάνωσε το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, με αντικείμενο την ανοιχτή διαβούλευση για το συνολικό σχέδιο δράσης της Ελλάδας στα θέματα της ανοιχτής διακυβέρνησης.

Ο κ. Παπαϊωάννου αφού έκανε μια σύντομη αναδρομή στα βήματα διαύγειας που έγιναν την περίοδο από το 2010 μέχρι σήμερα (ανάρτηση στο διαδίκτυο του πόθεν έσχες των Βουλευτών, δημοσιοποίηση των χρηματοδοτήσεων της Βουλής σε ΜΚΟ, δημοσίευση των προμηθειών και κατάργηση της δυνατότητας προσλήψεων χωρίς δημοσίευση σε ΦΕΚ) αναφέρθηκε διεξοδικότερα στην Κοινοβουλευτική Διαφάνεια που τέθηκε σε ισχύ από την 1/1/2014, με πρωτοβουλία του Προέδρου της Βουλής, Ευάγγελου Μεϊμαράκη, και ομόφωνη απόφαση των κομμάτων.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στα περαιτέρω βήματα που θα κάνει η Βουλή για την Ανοιχτή Διακυβέρνηση την προσεχή διετία, τα οποία είναι τα εξής:

  • Παρακολούθηση αλλαγών που εφαρμόζονται στα νομοσχέδια από την κατάθεσή τους μέχρι και την ψήφισή τους στο σύνολο.
  • Ηλεκτρονικό σύστημα κατάθεσης των νομοσχεδίων και διανομής τους στους Βουλευτές
  • Επέκταση της ευχρηστίας και της λειτουργικότητας της ενότητας «Κοινοβουλευτική Διαφάνεια» της διαδικτυακής πύλης της Βουλής των Ελλήνων
  • Βελτιώσεις στην διαδικτυακή πύλη της Βουλής των Ελλήνων και εφαρμογή νέων προτύπων-τεχνολογιών
  • Ενίσχυση πολιτικής Κοινωνικών μέσων (Social Media) στο Κοινοβούλιο
  • Διάθεση στο κοινό ιστορικού κοινοβουλευτικού υλικού σε ψηφιακή μορφή
  • Ηλεκτρονική Διάθεση Εκθεσιακών Συλλογών
Το πλήρες κείμενο του Σχεδίου Δράσης θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση εντός εβδομάδος από τη διαδικτυακή πύλη της Βουλής.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.