Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

Θεοχάρης: Tο πάρτι της φοροδιαφυγής τελείωσε

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αυστηρή προειδοποίηση ότι το πάρτι της φοροδιαφυγής τελείωσε απεύθυνε ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης μιλώντας χθες Τρίτη από τα Γιάννενα.

Στο πλαίσιο εκδήλωσης που οργάνωσε το Οικονομικό Επιμελητήριο και η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου ο κ. Θεοχάρης αναφέρθηκε στη φοροδιαφυγή αναγνωρίζοντας ότι «δεν μπορεί να παταχθεί με το πάτημα ενός κουμπιού» και ότι απαιτούνται αλλαγές σε πολλά επίπεδα αλλά και επιχειρησιακή ικανότητα. «Υπήρχε ένα πάρτι, τελείωσε και μας έμεινε ο πονοκέφαλος», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με την έναρξη της περιόδου κατάθεσης των φορολογικών δηλώσεων και τις εκκαθαρίσεις φόρου ο κ. Θεοχάρης εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι δεν θα υπάρξουν προβλήματα αντίστοιχα με αυτά, που είχαν καταγραφεί πέρυσι.

Ο ίδιος εξέφρασε την πεποίθηση πως η υστέρηση εσόδων ύψους 500 εκατ. ευρώ που καταγράφεται στο πρώτο τρίμηνο του έτους είναι «απολύτως διαχειρίσιμη» και εξέφρασε την πεποίθηση ότι μήνα με τον μήνα η διαφορά θα καλύπτεται και ότι στο τέλος του 2014 οι στόχοι θα έχουν υπερκαλυφθεί.

Αναφερόμενος στο κοινωνικό μέρισμα δήλωσε πως «κάποιοι πάνε για μαλλί και θα βγούνε κουρεμένοι», αναφερόμενος στις περιπτώσεις οικονομικά εύρωστων πολιτών που εκμεταλλευόμενοι τα χαμηλά εισοδήματα που δηλώνουν στην εφορία διεκδικούν το επίδομα. «Πηγαίνουν να πάρουν τα πεντακόσια ευρώ και θα βρεθούν να πληρώνουν δέκα και είκοσι χιλιάδες. Υπάρχει όριο στη θρασύτητα», είπε.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.