Κυριακή 11 Μαΐου 2014

Συνάντηση Γονέων, Κηδεμόνων & Φίλων Ατόμων με Αναπηρία της Κέρκυρας και της Λευκωσίας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Πραγματοποιήθηκε στην Κέρκυρα (22/4-25/4) η προπαρασκευαστική συνάντηση των εκπροσώπων Συλλόγων Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Κέρκυρας και Φίλων Ατόμων με Αναπηρία «Αγάπη» Λευκωσίας Κύπρου, στα πλαίσια του Προγράμματος της Νέας Γενιάς σε δράση «Ανοίγω τα φτερά μου στον κόσμο και μαθαίνω την πραγματική ζωή». 


Στόχος του Προγράμματος είναι Άτομα με Αναπηρία των δύο Συλλόγων να υλοποιήσουν όλα όσα έχουν διδαχθεί στα σχολεία τους (για την Κέρκυρα Κέντρο Ειδικής Αγωγής ΜΕΛΙΣΣΑ) και να περάσουν στην πράξη αλλά και στην ανταλλαγή εμπειριών και ιδεών με ανθρώπους που αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα με τα δικά τους.

Ο στόχος αυτός θα επιτευχθεί με κοινές δράσεις, βιωματικά εργαστήρια και σε επισκέψεις σε κοινωνικούς – πολιτιστικούς – εκπαιδευτικούς χώρους, ώστε να καλλιεργηθούν εκείνες οι συνθήκες που θα οδηγήσουν στη δημιουργία στη δημιουργία μικτών ομάδων για την ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων, όπως η συνεργασία, ο διάλογος, ο σεβασμός, η αλληλεγγύη κ.α.

Από τον Σύλλογο της Κέρκυρας συμμετείχαν ο Πρόεδρος και μέλη του Δ.Σ, και οι κ. Πηλού Αθηνά Κοινωνικός Λειτουργός, Σαββάτης Σπύρος Ειδικός Παιδαγωγός και Μπαλτά Γιώτα εκπαιδεύτρια, ενώ από τον Σύλλογο της Κύπρου η κ. Μαριάννα Πετρακίδου Καθηγήτρια Μαθηματικών και η κ. Χριστιάννα Ανδρέου Ειδική Παιδαγωγός.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.