Κυριακή 11 Μαΐου 2014

Το σχέδιο του εμίρη για την Οξυά

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ένας παγκόσμιος τουριστικός προορισμός, ένα σημείο αναφοράς στο διεθνή πολιτιστικό χάρτη και μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις στην Ελλάδα, παίρνει «σάρκα και οστά» στο νησί Οξυά το οποίο βρίσκεται στο Ιόνιο πέλαγος.

Το επενδυτικό σχέδιο του εμίρη του Κατάρ, ο οποίος είχε αγοράσει πέρσι το νησί έναντι 5,6 εκατ. ευρώ, είναι έτοιμο και ήδη έχουν ξεκινήσει οι πρώτες εργασίες για την πυροπροστασία με τη διάνοιξη ζωνών.

Το Έθνος της Κυριακής παρουσιάζει το πλάνο ανάπτυξης και αξιοποίησης της Οξυάς.

Πολυτελή ξενοδοχεία, bungalows, δύο τουριστικά χωριά, συγκρότημα καταστημάτων, οικισμός καλλιτεχνών, μαρίνες, πλωτές αποβάθρες, ελικοδρόμια, προβλήτες προσέγγισης υδροπλάνων, χώροι άθλησης, γκαλερί, πάρκα τέχνης, μουσεία περιλαμβάνονται στο master plan που παρουσιάζει σήμερα το Έθνος της Κυριακής.

Το concept design παρουσιάστηκε στη Ντόχα του Κατάρ στον ισχυρό άνδρα και σύμβουλο σε θέματα επενδύσεων του εμίρη, παρουσία των εκπροσώπων της ιδιοκτήτριας εταιρείας PIMARA ΑΕ, η οποία εκπροσωπεί τη βασιλική οικογένεια.

Στη συνέχεια, η ελληνική ομάδα μελετητών παρουσίασε το «Oxia Art Island» τόσο στον πρώην εμίρη του Κατάρ, σεΐχη Hamd bin Khalifa al Thani όσο και στο διάδοχό του και σημερινό εμίρη του Κατάρ, σεΐχη Tamim bin Hamad al Thani. Ο ηλικίας μόλις 34 ετών σεΐχης διαδέχθηκε τον πατέρα του στο βασιλικό θρόνο πέρυσι τον Ιούνιο και από την πρώτη στιγμή «αγκάλιασε» το project στην Οξυά, δίνοντας εντολή να προχωρήσουν όλες οι διαδικασίες.

Δείτε τις φωτογραφίες:








Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.