Κυριακή 11 Μαΐου 2014

Εγκαινιάστηκε το πρώτο Κέντρο Αξιολόγησης Αναπηρίας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Λευκωσία: Τα εγκαίνια του πρώτου Κέντρου Αξιολόγησης Αναπηρίας και Λειτουργικότητας στην Κύπρο, τέλεσε σήμερα η Υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Ζέτα Αιμιλιανίδου. 

Όπως αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση, πρόκειται για ένα νέο σύστημα του Τμήματος Κοινωνικής Ενσωμάτωσης Ατόμων με Αναπηρίες, ένα σημαντικό σημείο αναφοράς στη ζωή του πολίτη με αναπηρία. 

Η Υπουργός Εργασίας, στο χαιρετισμό της, είπε ότι μέσα στα πλαίσια του κράτους Πρόνοιας καλούμαστε να σεβόμαστε τις ευάλωτες ομάδες, όπως οι ανάπηροι, ώστε με σεβασμό στην προσωπικότητα και στην αξιοπρέπειά τους, να προσφέρουμε όσα ως Κράτος είμαστε υπόχρεοι να δώσουμε. «Ευελπιστώ με αυτό το Κέντρο να το πετύχουμε», πρόσθεσε. 

Η κ. Αιμιλιανίδου συνεχάρη όλους όσοι συνέβαλαν στην ίδρυση του Κέντρου και ανέφερε ότι σύντομα θα λειτουργήσουν και στις άλλες πόλεις. Αυτό το έργο, συνέχισε, είναι συγχρηματοδοτούμενο κατά 70% από κοινοτικά ταμεία και κατά 30% από κρατικούς πόρους και αποτελεί σύμπραξη του Δημοσίου Τομέα και του Ιδιωτικού. 

Καταλήγοντας, η Υπουργός Εργασίας είπε ότι η ευαισθησία που οφείλουμε στις ευάλωτες ομάδες με αυτό το Κέντρο αρχίζει να υλοποιείται στην πράξη. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.