Κυριακή 11 Μαΐου 2014

Απλήρωτοι οι βαθμολογητές του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δεν τους καταβλήθηκαν τα δεδουλευμένα του Νοεμβρίου του 2012 και του Μαΐου του 2013.

Απλήρωτοι είναι οι βαθμολογητές των γραπτών του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας καθώς δεν τους έχουν καταβληθεί τα δεδουλευμένα για τις εξεταστικές περιόδους του Νοεμβρίου του 2012 και του Μαΐου του 2013.

Για την καθυστέρηση της πληρωμής απευθύνθηκε ερώτηση από τον Συνήγορο του Πολίτη προς το Υπουργείο Παιδείας ενώ σε ερώτηση που απηύθυνε για το ίδιο θέμα το Υπουργείο Παιδείας προς το Υπουργείο Οικονομικών η απάντηση που δόθηκε ήταν ότι η καθυστέρηση οφείλεται στην αρμόδια υπηρεσία του ΥΠΑΙΘ (Δ/νση Πιστοποίησης Γνώσης Ξένων Γλωσσών-Τμήμα Διοικητικής Υποστήριξης) καθώς δεν ακολούθησε τη σωστή διαδικασία υποβολής των εγγράφων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε σχετική ερώτηση που κατατέθηκε στη βουλή από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τονίζεται ότι ο κάθε βαθμολογητής παρακολουθεί πολύωρα σεμινάρια για τη σωστή διεξαγωγή του έργου του, ενώ ακολουθεί αξιολόγηση μετά το πέρας της διαδικασίας βαθμολόγησης. Οι αμοιβές των βαθμολογητών έχουν υποστεί μειώσεις, ενώ δεν επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό καθώς καλύπτονται από τα παράβολα των υποψηφίων και από επιδότηση μέσω του ΕΣΠΑ.

Οι ερωτώντες βουλευτές ζητούν να μάθουν τις ενέργειες του Υπουργείου Παιδείας για την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων στους βαθμολογητές του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.