Κυριακή 11 Μαΐου 2014

Ψαλιδίζουν τον κατώτατο μισθό των 586€

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Προς τη συμπίεση των κατώτατων αμοιβών στο όριο των 586,08 ευρώ οδηγεί η εφαρμογή του αναθεωρημένου μνημονίου και των νέων μέτρων που περιέχει για τις αμοιβές στη χώρα μας.

Η καθιέρωση ενός κατώτατου μισθού για όλους είναι εμφανής στο κείμενο με την αναφορά στο στόχο της εξίσωσης των κατώτατων αμοιβών όσων αμείβονται με μισθό («λευκά κολάρα») με αυτές των ημερομισθίων («γαλάζια κολάρα»).

Στην κατεύθυνση αυτή κινείται το μέτρο που περιέχεται στο αναθεωρημένο μνημόνιο, με το οποίο καθιερώνεται μειωμένη προσαύξηση κατά 50% για τις τριετίες των υπό πρόσληψη μακροχρονίως ανέργων.

Έτσι, οδηγούμαστε σήμερα στην καθιέρωση «κατώτατων μισθών τεσσάρων ταχυτήτων», ενώ στο άμεσο μέλλον όλες οι κατώτατες αμοιβές θα συμπιεστούν προς το όριο των 586,08 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, το ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ εκτιμά ότι ο νέος μισθός για το 2017 θα είναι χαμηλότερος από το σημερινό (586 ευρώ), εφόσον ληφθούν υπόψη οι νέοι παράγοντες, βάσει των οποίων προσδιορίζονται - πλέον - οι κατώτατες αμοιβές.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.