Κυριακή 11 Μαΐου 2014

Ανακαλύψτε αν η διατροφή μπορεί να αλλάξει το μεταβολισμό σας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αλλαγές στις γενικότερες συνήθειες μας μπορούν να βοηθήσουν.

Πολλοί είναι εκείνοι που ρωτάνε αν υπάρχει κάποια διατροφή που να μπορεί να επηρεάσει το μεταβολισμό ή τις καύσεις μας.

Η απάντηση στο ερώτημα αυτό είναι αρκετά σύνθετη, αν αναλογιστεί κανείς ότι ο μεταβολισμός μας είναι ένα πολυπαραγοντικό σύστημα, το οποίο επηρεάζεται από πολλά πράγματα.

Όσον αφορά συγκεκριμένα τη διατροφή μας, αυτό που θα πούμε είναι ότι δεν υπάρχουν δίαιτες ή μαγικά τρόφιμα που να μπορούν να αλλάξουν το μεταβολισμό μας σε τέτοιο βαθμό, ώστε να χάσουμε ή να πάρουμε βάρος. Ωστόσο, αλλαγές στις γενικότερες συνήθειες μας, όπως μεγάλη αύξηση ή μείωση της ποσότητας του φαγητού που καταναλώνουμε, αύξηση ή μείωση της σωματικής μας δραστηριότητας, μπορούν να τον επηρεάσουν.

Και επειδή συνήθως το ζητούμενο, ιδιαιτέρως για άτομα που θέλουν να χάσουν ή να μην παίρνουν βάρος, είναι να κρατήσουμε το μεταβολισμό μας ψηλά, ας δούμε μερικούς εύκολους τρόπους και λύσεις που μπορούν να βοηθήσουν:

- Μην κάνετε πολύ αυστηρές δίαιτες και μην μειώνετε απότομα την ποσότητα του φαγητού και τις θερμίδες που καθημερινά προσλαμβάνετε.

- Έχετε πολλά γεύματα μέσα στην ημέρα, ιδανικά ένα γεύμα ή σνακ ανά τρεις με τέσσερις ώρες , αυξάνοντας κατά αυτόν τον τρόπο τη λεγόμενη μεταγευματική θερμογένεση.

- Χρησιμοποιείτε περισσότερα μπαχαρικά, ιδιαιτέρως καυτερά όπως το κόκκινο πιπέρι στο φαγητό σας.

- Ενισχύστε ελαφρώς την ποσότητα της πρωτεΐνης στη διατροφή σας, με έμφαση σε πηγές όπως το κοτόπουλο, η γαλοπούλα, το ψάρι και το αυγό .

- Φροντίστε να ασκείστε καθημερινά, με συνδυασμό αερόβιας άσκησης και ήπιας άσκησης με βάρη, ενώ αποφύγετε τη χρήση τεχνητών λιποδιαλυτών στα γυμναστήρια, καθώς μετά από διακοπή τους ο μεταβολισμός σας θα πέσει δραματικά.


Πηγή: http://www.neadiatrofis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.