Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Στο "χορό" των κινητοποιήσεων και οι κτηνοτρόφοι

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Κάλεσμα στους κτηνοτρόφους να πυκνώσουν τα μπλόκα απευθύνει ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας (ΣΕΚ), ο οποίος συντάσσεται με τα βασικά αιτήματα των αγροτών, αναφορικά με τη φορολόγηση και τη μείωση του κόστους παραγωγής, σύμφωνα με το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο ΣΕΚ, σχετικά με τα δάνεια των αγροτών και κτηνοτρόφων, ζητάει από την κυβέρνηση να προχωρήσει σε άμεση ανάκληση όλων των εγγυημένων από το Ελληνικό Δημόσιο δανείων και των κόκκινων δανείων της πρώην ΑΤΕ που έχουν σταλεί και στέλνονται για είσπραξη στο Δημόσιο Ταμείο.

Επιπλέον, να υπάρξει ρύθμιση των εγγυημένων από το Ελληνικό Δημόσιο δανείων και των «κόκκινων» δανείων της πρώην ΑΤΕ για 20 χρόνια, με χαμηλό επιτόκιο και τριετή περίοδο χάριτος. Και τέλος, για τα υπόλοιπα δάνεια, ζητούν κούρεμα του 50% του κεφαλαίου και διαγραφή του συνόλου των τόκων (υπερημερίας και συμβατικών) και αποπληρωμή του υπολοίπου 50% σε τουλάχιστον 20 χρόνια με χαμηλό επιτόκιο.

Επίσης, ο ΣΕΚ εκφράζει την αντίθεσή του στις επιχειρούμενες ενέργειες για αύξηση της διάρκειας ζωής του φρέσκου γάλακτος και τροποποίηση των προδιαγραφών παρασκευής των γαλακτοκομικών προϊόντων και ιδιαιτέρα του γιαουρτιού, το οποίο θα επιτρέπεται να παρασκευάζεται και από σκόνη γάλακτος, προειδοποιώντας ότι για τους κτηνοτρόφους αποτελούν αιτία πολέμου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.