Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

«Εξαιρούνται από τις αυξήσεις διοδίων οι ιδιοκτήτες εξοχικών»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Προϋπόθεση να αποδείξουν μέσω ΔΕΗ ότι μένουν στον Ωρωπό, λέει ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Από τις αυξήσεις στα διόδια θα εξαιρεθούν και όσοι έχουν εξοχικά στον Ωρωπό και την ευρύτερη περιοχή της βορειανατολικής Αττικής, τόνισε με δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Προϋπόθεση, όπως είπε, είναι να πάρουν και αυτοί βεβαιώσεις από τους δήμους και τη ΔΕΗ που να αποδεικνύουν τη σχέση τους με την περιοχή, όπως συμβαίνει και με τους περίπου 40.000 μόνιμους κατοίκους του δήμου Ωρωπού.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης διευκρίνισε ότι οι αυξήσεις στα διόδια είναι αυτές που προβλέπονται στην αρχική σύμβαση παραχώρησης του 2007 και σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως στις Αφίδνες, είχαν καθυστερήσει να επιβληθούν. Κατηγόρησε, επίσης, τους παράγοντες του δήμου Ωρωπού ότι αντί να σπεύσουν να δώσουν τις βεβαιώσεις στους δημότες για να μην πληρώνουν τα αυξημένα διόδια, ξεσηκώνουν τον κόσμο σε κινητοποιήσεις.

Ο υπουργός Υποδομών παραδέχτηκε ότι πράγματι οι αυτοκινητόδρομοι είναι ακριβοί, αλλά δεν μπορούν να κατασκευαστούν αλλιώς. Το λογικό είναι, σημείωσε, να πληρώνουν οι χρήστες τους και όχι να χρηματοδοτούνται τα έργα από τον κρατικό προϋπολογισμό. Διαφορετικά, πρόσθεσε, θα πρέπει να πάμε σε νέες οριζόντιες περικοπές μισθών και συντάξεων.

Σύμφωνα με τον κ. Χρυσοχοΐδη, το κόστος κατασκευής ανά χιλιόμετρο είναι φθηνότερο κατά 25% στην Ελλάδα, σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη, ενώ το κόστος των διοδίων ανά χιλιόμετρο, έχει καθοριστεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στα 4 λεπτά συν ΦΠΑ.

Ο υπουργός κατέληξε λέγοντας ότι οι αναθεωρημένες συμβάσεις έχουν εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την ελληνική Βουλή και συμμετέχουν σε αυτες 30 ξένες και 4 ελληνικές τράπεζες.«Θέλουμε ανάπτυξη ή όχι» διερωτήθηκε ο κ. Χρυσοχοΐδης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.