Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Ναυαγός: Δεν έφαγα τον φίλο μου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σε εξαιρετική κατάσταση είναι η υγεία του 37χρονου ναυαγού του Ειρηνικού Χοσέ Σαλβαδόρ Αλβαρένγκα που πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο. Ο διάσημος πλέον ναυαγός που ισχυρίζεται ότι περιπλανήθηκε επί 16 μήνες στη θάλασσα αρνείται κατηγορηματικά τις κατηγορίες ότι επιβίωσε επειδή έφαγε τον 22χρονο συνεπιβάτη του.

«Πέθανε από πείνα και από τον ήλιο» απάντησε στις επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων για την τύχη του Εζέκιελ Κόρδοβα. Ο ναυαγός υποστήριξε πως ο νεαρός έζησε μόνο τέσσερις μήνες, πριν υποκύψει στην πείνα και στην εξουθένωση. Πρόσθεσε ότι ο ίδιος μπορούσε να φάει ωμά ψάρια, χελώνες και πουλιά αλλά ο Κόρδοβα δεν άντεχε να κάνει το ίδιο.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, η ιστορία του ψαρά άφησε έκπληκτο το ιατρικό προσωπικό που τον παρακολουθεί, καθώς μετά από σχεδόν έναν χρόνο στη θάλασσα η κατάστασή του – σωματική και διανοητική - είναι εξαιρετική και παρουσιάζει αυτή τη στιγμή μόνο αναιμία.



Ο 37χρονος επανέλαβε ότι σε όλη τη διάρκεια της περιπέτειάς του, είχε πίστη στο Θεό και αυτό τον έσωσε και παρακάλεσε να τον αφήσουν να ησυχάσει γιατί όπως είπε δεν θέλει να θυμάται την δοκιμασία που πέρασε γιατί είναι πολύ επώδυνο.

Οι δύο ψαράδες είχαν αποπλεύσει με το σκάφος τους τον Σεπτέμβριο 2012 από το Μεξικό και όπως λέει ο διασωθείς ναυαγός, περιπλανήθηκε επί 16 μήνες στη θάλασσα, μέχρι που το σκάφος του προσάραξε σε ατόλη (κοραλλιογενές νησί) του Ειρηνικού Ωκεανού.

Δείτε το βίντεο




Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.