Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

1 στους 4 επιβιώνει με τη στήριξη των συγγενών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Απαισιοδοξία, χαμηλές προσδοκίες και ανασφάλεια χαρακτηρίζουν τον Έλληνα άνεργο για ακόμη μία χρονιά. Το 66% αυτών δηλώνει ότι αντιμετωπίζει σοβαρότερες δυσκολίες σε σχέση με τη γενιά των γονιών του, ενώ το 72% θα δεχόταν χωρίς δεύτερη σκέψη μια δουλειά χαμηλόμισθη και κατώτερη των προσόντων του.

Όσον αφορά στην επιβίωσή τους, ελάχιστοι υποστηρίζονται οικονομικά από το επίδομα ανεργίας, με τους περισσότερους να στρέφονται για βοήθεια στα συγγενικά τους πρόσωπα (74%).

Τα παραπάνω στοιχεία προέκυψαν από την έρευνα «Ανεργία και Κοινωνική Συνοχή» της εταιρείας Metron Analysis, για τη χρονική περίοδο Νοέμβρης-Δεκέμβρης 2013. Παρουσιάστηκαν χθες για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης «Οι όψεις της ανεργίας και το στοίχημα της επιχειρηματικότητας», που διοργάνωσαν από κοινού το Ινστιτούτο Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής», το Ίδρυμα Hanns Seidel και το Center for European Studies και στην οποία παρευρέθηκε και ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης.

Ένας στους τέσσερις είναι άνεργος, με το μέσο διάστημα να ξεπερνάει τα δύο χρόνια. Τα συναισθήματα που κυριαρχούν σε έναν άνεργο είναι η ανασφάλεια, το άγχος και ο φόβος, ενώ ανησυχητικό είναι και το γεγονός ότι το 60% αυτών παρουσιάζει θυμό και επιθετικότητα.




Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.