Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Πρόστιμο 20.000 ευρώ στη ΔΕΗ για ρύπανση

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Πρόστιμο ύψους 20.000 ευρώ επιβλήθηκε σε βάρος της ΔΕΗ από την Περιφέρεια Αττικής, μετά τη διαπίστωση εκτεταμένης ρύπανσης από το Τμήμα Ελέγχου Περιβάλλοντος της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά, στο λιμανάκι του Αγίου Νικολάου, στο Κερατσίνι. Η ρύπανση προέρχεται από ποσότητες μαζούτ που χρησιμοποιείται για τη λειτουργία της μονάδας ηλεκτροπαραγωγής της ΔΕΗ.

Για το θέμα έχει, ήδη, ενημερωθεί η εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά, ενώ η ΔΕΗ ΑΕ καλείται να υλοποιήσει άμεσα την υποχρέωσή της για εκπόνηση μελέτης, σχετικά με τη ρύπανση του υπεδάφους και να υλοποιήσει όλα τα αναγκαία μέτρα και έργα για την εξυγίανσή του, σύμφωνα με τους όρους της εγκεκριμένης μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

«Η ΔΕΗ, φαίνεται, έχει συνηθίσει να λειτουργεί ως κράτος εν κράτει. Καλούμε τη ΔΕΗ να σταματήσει να αγνοεί τους νόμους και τις αποφάσεις και να συμπεριφερθεί με υπευθυνότητα, προκειμένου να διαφυλαχθεί η δημόσια υγεία των κατοίκων του Κερατσινίου αλλά και της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά» τόνισε σε δηλώσεις του ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, Στέφανος Χρήστου.

Ο κ. Χρήστου πρόσθεσε ότι το πρόστιμο που επιβλήθηκε από τον Περιφερειάρχη Αττικής, Γιάννη Σγουρό, για τις περιβαλλοντικές παραβάσεις που διαπίστωσαν οι ελεγκτές, μπορεί να είναι «ψίχουλα» για έναν τόσο ισχυρό και κερδοφόρο οργανισμό, στέλνει, όμως, ένα σαφές μήνυμα ότι δεν χαριζόμαστε σε κανέναν.

Επίσης, ανέφερε ότι πάγια θέση της Περιφερειακής Ενότητα Πειραιά, την οποία υποστηρίζει το σύνολο των φορέων και των κατοίκων της περιοχής, είναι η οριστική παύση της λειτουργίας του εργοστασίου της ΔΕΗ στο Κερατσίνι και η μετατροπή του χώρου σε πάρκο, διασφαλίζοντας την ελεύθερη πρόσβαση των κατοίκων στο θαλάσσιο μέτωπο.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.