Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

10,8 εκατ. τα πρόστιμα για τη μαύρη εργασία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στα 10.839.987 ευρώ ανέρχονται τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν για αδήλωτη εργασία από τις 15 Σεπτεμβρίου 2013 έως 31 Ιανουαρίου 2014, σύμφωνα με τα στοιχεία του ειδικού Επιχειρησιακού Σχεδίου «ΑΡΤΕΜΙΣ».

Σε αυτό το διάστημα, ελέγχθηκαν 7.878 επιχειρήσεις στο σύνολο των κλάδων της οικονομίας και σε σύνολο 49.126 εργαζομένων βρέθηκαν αδήλωτοι οι 1.063.

Με αφορμή την ανακοίνωση των στοιχείων ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Γιάννης Βρούτσης, τόνισε ότι η οργανωμένη και συστηματική προσπάθεια του υπουργείου για την καταπολέμηση της αδήλωτης και ανασφάλιστης εργασίας συνεχίζεται με αμείωτη ένταση.

«Οι στοχευμένοι έλεγχοι της ανασφάλιστης εργασίας που διεξάγονται από μικτά κλιμάκια της Επιθεώρησης Εργασίας και της ΕΥΠΕΑ του ΙΚΑ κατά βάση σε κλάδους και δραστηριότητες υψηλής παραβατικότητας, επιβεβαιώνουν την τάση αποκλιμάκωσης της καταγεγραμμένης ανασφάλιστης εργασίας, μετά την εφαρμογή του Σχεδίου «ΑΡΤΕΜΙΣ» και την επιβολή των νέων, υψηλών προστίμων», υπογράμμισε ο κ. Βρούτσης.

Σύμφωνα με τον υπουργό, οι θετικές αυτές εξελίξεις αντανακλώνται και στην πορεία εσόδων των ασφαλιστικών ταμείων, καθώς για τέταρτο συνεχόμενο μήνα, τον Ιανουάριο του 2014, τα έσοδα του ΙΚΑ παρουσίασαν αύξηση, για πρώτη φορά απο το 2009 μέχρι σήμερα.

Αυτό, όπως ανέφερε, είναι αποτέλεσμα, μεταξύ άλλων, της επιτυχούς εφαρμογής του Σχεδίου «ΑΡΤΕΜΙΣ», αλλά και των πρόσφατων μέτρων ενίσχυσης της εισπρακτικής ικανότητας του ασφαλιστικού συστήματος.

Πρόσθεσε τέλος ότι η αποτελεσματικότητα του σχεδίου «Άρτεμις» οφείλεται στο γεγονός ότι «τα νέα θεσμικά και ηλεκτρονικά εργαλεία, αλλά και οι νέοι τρόποι σχεδιασμού και οργάνωσης των ελέγχων, συναρμόζουν και αναδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο την υπηρεσιακή ικανότητα των έμπειρων στελεχών της Επιθεώρησης Εργασίας και της Ειδικής Υπηρεσίας Ελέγχων Ασφάλισης του ΙΚΑ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.