Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Οκτώ νεκροί από τη γρίπη τα τελευταία τρία 24ωρα στην Ελλάδα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στα 43 ανέρχονται συνολικά τα θύματα μέχρι σήμερα.
Ακόμα οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους τα τελευταία τρία 24ωρα από γρίπη, ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων στα 43, ενώ αυτή την ώρα 59 ασθενείς νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), τα θύματα στην πλειοψηφία τους δεν είχαν εμβολιαστεί παρ' ότι ανήκαν σε ομάδα υψηλού κινδύνου (υπερήλικες, χρονίως πάσχοντες, παχύσαρκοι κ.ά.) και συμβουλεύουν όλους όσοι ανήκουν σε ομάδα υψηλού κινδύνου να εμβολιαστούν, ακόμη και τώρα, και να λάβουν αντι-ιική αγωγή με την εμφάνιση των πρώτων συμπτωμάτων.

Σύμφωνα με την πρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ, Τζένη Κουρέα-Κρεμαστινού, ένας από τους λόγους για τους οποίους υπάρχει έξαρση της γρίπης είναι το γεγονός ότι ο πληθυσμός δεν ενημερώθηκε εφέτος επαρκώς. «Υπήρχε υποχρηματοδότηση για τα θέματα δημόσιας υγείας και ασφαλώς δεν μπόρεσε το ΚΕΕΛΠΝΟ να κάνει εκστρατεία ενημέρωσης» αναφέρει η ίδια.

«Η επένδυση πόρων στην πρόληψη και ενημέρωση του γενικού πληθυσμού αλλά και της ιατρονοσηλευτικής κοινότητας είναι άκρως απαραίτητη για τη διαφύλαξη της ατομικής και δημόσιας υγείας. Αλλά ακόμα και υπό στενά δημοσιονομικά κριτήρια πολλαπλάσια επωφελής, αφού το κράτος "γλιτώνει" εκθετικά πολλαπλάσιες δαπάνες αποφεύγοντας ενδονοσοκομειακές νοσηλείες, εργατοώρες απασχόλησης ιατρονοσηλευτικού προσωπικού, καταναλώσεις φαρμάκων και υγειονομικού υλικού, απώλειες ανθρωποωρών και παραγωγικότητας λόγω απουσίας από την εργασία» προσθέτει.

«Αυτή την παγκόσμια αρχή προσπαθεί εντόνως να υποστηρίξει ο υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης επιζητώντας την οικονομική στήριξη του ΚΕΕΛΠΝΟ, προκειμένου να επιτελέσει προσηκόντως τον ρόλο του ενάντια στη στενή αλλά και επιστημονικά αστήρικτη λογική του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους», καταλήγει η κ. Κουρέα-Κρεμαστινού.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.