Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Επανένωση οικογενειών έπειτα από 60 χρόνια

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ιδιαίτερες είναι αυτές οι μέρες για δεκάδες κορεατικές οικογένειες, καθώς μέλη τους που διαχωρίστηκαν λόγω του Πολέμου της Κορέας, πρόκειται να επανενωθούν έπειτα από έξι ολόκληρες δεκαετίες.

Εκατομμύρια Κορεάτες διαχωρίστηκαν στα μέσα του προηγούμενου αιώνα εξαιτίας του Πολέμου της Κορέας, που ξεκίνησε το 1950 και τερματίστηκε το 1953. Οι κάκιστες σχέσεις Βορείου και Νοτίου Κορέας αποτέλεσαν αποτρεπτικό παράγοντα για την επανένωση οικογενειών και μια απόπειρα που έγινε το 2010, έπεσε στο κενό την τελευταία στιγμή, λόγω διπλωματικού επεισοδίου.

Στο πλαίσιο των κινήσεων καλής θέλησης από πλευράς Βορείου Κορέας, αποφασίστηκε η επανένωση κάποιων εκ των οικογενειών. Πιο συγκεκριμένα, 82 ηλικιωμένοι Νοτιοκορεάτες πρόκειται να ταξιδέψουν στη Βόρειο Κορέα τις προσεχείς ημέρες, προκειμένου να συναντήσουν συγγενείς τους.

«Περίμενα αυτή τη στιγμή 64 χρόνια. Αναρωτιέμαι πως θα είναι η όψη της αδελφής μου», δήλωσε ο 85χρονος, Κιμ Σε Ριν, ένας από τους Κορεάτες που έχασαν δικούς τους ανθρώπους εξαιτίας του Πολέμου.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.