Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Αρχίζει η κινητικότητα σε Δήμους και Περιφέρειες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Από σήμερα έως και τις 6 Μαρτίου οι αιτήσεις στο υπουργείο Εσωτερικών για προσλήψεις
.
Από σήμερα έως και τις 6 Μαρτίου θα μπορούν οι δήμοι και οι περιφέρειες της χώρας που ζητούν προσωπικό μέσω της διαδημοτικής κινητικότητας να στείλουν τα σχετικά αιτήματα τους στο υπουργείο Εσωτερικών.

Το υπ.Εσωτερικών έχει καταστήσει σαφές ] ότι όσοι υπάλληλοι ΟΤΑ κάνουν αιτήσεις μετάταξης ή μεταφοράς θα μείνουν ένα μήνα σε διαθεσιμότητα και εφόσον τοποθετηθούν σε νέα θέση θα εξαιρεθούν από όποια νέα διαδικασία διαθεσιμότητας.

Επιπλέον, διευκρινίζεται ότι η όλη διαδικασία δεν θα επηρεαστεί από τη διενέργεια των εκλογών.
Σημειώνεται πως το υπουργείο Εσωτερικών απέστειλε έγγραφο-εγκύκλιο προς τους δήμους και τις περιφέρειες της χώρας, με διευκρινίσεις για το πρόγραμμα της «ενδοαυτοδιοικητικής κινητικότητας».

Υπογραμμίζεται ότι η κυβέρνηση αναζητά περίπου 4.000 υπαλλήλους ΟΤΑ προς ένταξη σε καθεστώς διαθεσιμότητας προκειμένου να συμπληρωθεί μαζί με τους 8.500 εργαζόμενους του ΕΟΠΥΥ ο αριθμός των 12.500 «διαθέσιμων» ως τον Μάρτιο που έχει συμφωνηθεί με την τρόικα.

Σύμφωνα με το έγγραφο του υπουργείου, το πρόγραμμα στους δήμους και στις περιφέρειες αφορά μόνο το τακτικό προσωπικό (μόνιμο και με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου).

Οι υπάλληλοι που μετατάσσονται με το «Πρόγραμμα εθελοντικής ενδοαυτοδιοικητικής κινητικότητας» τίθενται σε διαθεσιμότητα χρονικής διάρκειας ενός μηνός, αρχόμενης από την ημερομηνία δημοσίευσης στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης της απόφασης του γενικού γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης για τη μετάταξη.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.