Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Αιτήσεις υποψηφίων με σοβαρές παθήσεις

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Οι αιτήσεις κατατίθενται από τις 25 Φεβρουαρίου έως και τις 14 Μαρτίου.

Από τις 25 Φεβρουαρίου έως και τις 14 Μαρτίου θα πρέπει οι υποψήφιοι που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις και επιθυμούν να διεκδικήσουν θέσεις στα ΑΕΙ και ΤΕΙ με την κατηγορία του 5% να καταθέσουν τα δικαιολογητικά τους σε μια από τις επταμελείς επιτροπές που έχουν συσταθεί σε μια από τις ειδικές επταμελείς επιτροπές που έχουν συσταθεί σε συγκεκριμένα Δημόσια ή Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία προκειμένου να αποκτήσουν το πιστοποιητικό διαπίστωσης της πάθησής τους.

Οι υποψήφιοι καταθέτουν τα ακόλουθα δικαιολογητικά:

α) Αίτηση

β) Ιατρικές γνωματεύσεις από Δημόσιο Νοσοκομείο οι οποίες φέρουν σφραγίδα από: i) Συντονιστή Διευθυντή Κλινικής ή Εργαστηρίου του Εθνικού Συστήματος Υγείας (Ε.Σ.Υ.) ή ii) νόμιμα εκτελούντα χρέη Συντονιστή Διευθυντή Κλινικής ή Εργαστηρίου του Εθνικού Συστήματος Υγείας (Ε.Σ.Υ.) ή iii) Καθηγητή Πανεπιστημίου ή Αναπληρωτή Καθηγητή και

γ) φωτοαντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας.

Στην εγκύκλιο του Υπουργείου μεταξύ των άλλων αναφέρεται ότι οι υποψήφιοι με μειωμένη οπτική οξύτητα (με ποσοστό αναπηρία τουλάχιστον 80%) (ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ: ΚΩΔΙΚΟΣ: 02), με κινητικά προβλήματα οφειλόμενα σε αναπηρία 67% (παράρτημα: κωδικός:30) και οι πάσχοντες από διάφορα συγγενή, κληρονομικά ή επίκτητα σύνδρομα-νοσήματα που εκφράζονται με σοβαρές κλινικές εκδηλώσεις που προσδίδουν αναπηρία τουλάχιστον 80% (κωδικός:68) εκτός των ανωτέρω δικαιολογητικών χρειάζεται να καταθέσουν εκτός των ανωτέρω δικαιολογητικών και πιστοποιητικό ποσοστού αναπηρίας.

Όσοι από τους ανωτέρω υποψηφίους έχουν ήδη υποβάλει αίτηση προς τα ΚΕΠΑ για έκδοση πιστοποιητικού αναπηρίας, αλλά δεν το έχουν αποκτήσει ακόμα, θα υποβάλουν στις επταμελείς επιτροπές των Νοσοκομείων εμπρόθεσμη αίτηση με τα υπόλοιπα δικαιολογητικά. Ταυτόχρονα αντί για το πιστοποιητικό ποσοστού αναπηρίας καταθέτουν Υπεύθυνη Δήλωση του Ν.1599/86, στην οποία αναφέρουν ότι έχουν υποβάλει αίτηση προς τα ΚΕΠΑ (σημειώνοντας τον αριθ. Πρωτ.αίτησης) και ότι θα προσκομίσουν το πιστοποιητικό ποσοστού αναπηρίας αμέσως μόλις το αποκτήσουν.

Επισημαίνεται ότι οι υποψήφιοι που έχουν ήδη αποκτήσει πιστοποιητικό διαπίστωσης της πάθησης από τις ειδικές επταμελείς επιτροπές, κατά τα έτη 2010,2011,2012,2013 δεν χρειάζεται να αποκτήσουν νέο πιστοποιητικό διαπίστωσης της πάθησης. Εξαιρούνται αποκλειστικά και μόνο οι υποψήφιο όπου τα πιστοποιητικά τους αναγράφουν τους κωδικούς 53 και 58 οι οποίοι και θα πρέπει να προσέλθουν εκ νέου σε μια από τις επταμελείς επιτροπές των Νοσοκομείων, εφόσον επιθυμούν να καταθέσουν μηχανογραφικό δελτίο με την ειδική κατηγορία το Σεπτέμβριο του 2014.

Από το σχολικό έτος 2014-15 οι αιτήσεις προς τις επταμελείς επιτροπές θα κατατίθενται μέσα στο μήνα Νοέμβριο σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί από το Υπουργείο Παιδείας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.