Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Μακρή: Δεν είναι εποχή εμβολιασμού για τη γρίπη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Για τα θέματα του ιού της γρίπης και της έλλειψης εμβολίων μίλησε η υφυπουργός Υγείας, Ζέττα Μακρή, στην πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του ΑΝΤ1.

Η υφυπουργός Υγείας διευκρίνισε ότι δεν είναι εποχή εμβολιασμού, ωστόσο, όπως είπε, το υπουργείο διαθέτει ένα μικρό αριθμό εμβολίων. «Δεν υπάρχει αίτημα στο υπουργείο, που δεν ικανοποιείται. Υπάρχει ένα μικρό απόθεμα από τις 10.000 δόσεις που έκανε εισαγωγή το υπουργείο, για να καλύψει τις ανάγκες τις ανάγκες», δήλωσε.

Παράλληλα, η κ. Μακρή τόνισε ότι τώρα δίνεται έμφαση στην έγκαιρη θεραπεία εκείνων οι οποίοι υποφέρουν από γρίπη, ώστε να χορηγούνται αντι-ιικά φάρμακα, τα οποία υπάρχουν σε απόλυτη επάρκεια σε όλα τα δημόσια νοσοκομεία, αλλά και στην τήρηση των κανόνων της υγιεινής».

Μεταξύ άλλων, η υφυπουργός Υγείας υπογράμμισε ότι πρόκειται για ένα εποχικό εμβόλιο, δεν είναι κρατική προμήθεια, που την κάνει το υπουργείο Υγείας. «Τα εμβόλια τα εισάγουν και τα κυκλοφορούν οι φαρμακευτικές εταιρείες και, σύμφωνα με τη νομοθεσία, αρμόδιος για την κάλυψη των αναγκών και τον έλεγχο, ώστε να μην υπάρχουν ελλείψεις, είναι ο ΕΟΦ», ανέφερε χαρακτηριστικά. Ωστόσο, όπως επισήμανε, «στη χώρα μας, επειδή σημειώθηκαν θάνατοι, φέτος φαίνεται ότι ο προγραμματισμός των εταιρειών δεν ήταν επαρκής, διότι, λόγω των θανάτων, παρουσιάστηκε μεγάλη αγωνία και κατέφυγε ο κόσμος στα εμβόλια έστω και μετά τα Χριστούγεννα».

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:




Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.