Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Ξεχάστε τα SMS, τώρα στέλνουμε... οσμές

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Νέο κινητό τηλέφωνο έρχεται να ανατρέψει όσα ξέραμε για τις τηλεπικοινωνίες!
Την ώρα που φωνητικές κλήσεις, γραπτά μηνύματα και emails έχουν γίνει πια κοινός τόπος στην καθημερινή επικοινωνιακή μας ρουτίνα, είναι ώρα να αφήσουμε πίσω μας τα σίγουρα και να ανοιχτούμε σε ένα γενναίο και συναρπαστικό μέλλον.

Η νέα τηλεφωνική συσκευή λοιπόν ενσωματώνει άλλη μια αίσθηση στην επικοινωνιακή πράξη: την όσφρηση!

Η Le Leboratoire κατασκεύασε πράγματι το oPhone, ένα κινητό που σκοπεύει να αλλάξει τα πάντα, καθώς προσθέτει στο παραδοσιακό τηλεφώνημα την όσφρηση μεταδίδοντας οσμές σαν απλά SMS.

Και εξηγούμαστε: μέσα στη συσκευή υπάρχει το oChip, μια μικρή κάψουλα που περιέχει οσφρητικά δεδομένα και είναι σε θέση να παράγει εκατοντάδες μυρωδιές. Με τη βοήθεια λοιπόν σχετικής εφαρμογής (oTracks), μπορείς να στέλνεις στον παραλήπτη οσμές με το πάτημα ενός κουμπιού!

Ο David Edwards, ο δημιουργός της εξωφρενικής συσκευής της Le Leboratoire, ισχυρίζεται μάλιστα ότι στο άμεσο μέλλον τα οσφρητικά σήματα που θα στέλνει το oPhone θα είναι πραγματικά χιλιάδες, κάνοντας την ανθρώπινη τηλεπικοινωνία σαφώς πλουσιότερη.



Η δημιουργική ομάδα παρουσίασε πέρυσι το πρώτο λειτουργικό πρωτότυπο, ένα σύστημα τεσσάρων κυλινδρικών oPhones, στα οποία μπορούσαν να φορτωθούν μέχρι και οχτώ οσφρητικά τσιπάκια. Το σύστημα, που ονομάστηκε κομψά «odor symphony», ήταν σε θέση να δημιουργεί ένα πολυ-οσφρητικό μήνυμα, το οποίο μπορεί με τη σειρά του να «σπάσει» σε μικρότερες μονάδες, μεταδίδοντας κυριολεκτικά οσφρητικές προτάσεις.



Όπως το θέλει ο Edwards, με τα οσφρητικά μηνύματα μπορείς να «δημιουργείς προτάσεις, παραγράφους και μεγαλύτερες ενότητες», το οποίο παρά την υπερβολή της δήλωσης ευαγγελίζεται ένα νέο μέλλον στην καθημερινή μας επικοινωνία.



Το oPhone κάνει λοιπόν τη φωνή να φαντάζει απαρχαιωμένη, θέτοντας σε πρώτο πλάνο την όσφρηση, καθώς σήμερα είναι σε θέση να στέλνει κάπου 320 διαφορετικά οσφρητικά σήματα. Παραμένει σε δοκιμαστικό στάδιο, υπόσχεται ωστόσο μεγάλα πράγματα...





Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.