Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Στους 61 οι θάνατοι από τον κορονοϊό MERS

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το υπουργείο Υγείας της Σαουδικής Αραβίας ανακοίνωσε σήμερα ότι μια γηραιά γυναίκα η οποία είχε προσβληθεί από τον κορονοϊό MERS απεβίωσε, γεγονός που αύξησε τον αριθμό των θανάτων από την ασθένεια αυτή στο βασίλειο στους 61.

Η 81χρονη γυναίκα έπασχε από πολλές χρόνιες παθήσεις, ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του η οποία αναρτήθηκε στον ιστότοπό του. Το υπουργείο Υγείας διευκρίνισε ότι απεβίωσε στο Ριάντ.

Το βασίλειο, η πρώτη εστία του MERS και η χώρα που έχει πληγεί περισσότερο από τον κορονοϊό αυτό, έχει καταγράψει συνολικά 147 κρούσματά του, εκ των οποίων τα 61 απέβησαν μοιραία, μετά την εμφάνιση της ασθένειας τον Σεπτέμβριο του 2012, σύμφωνα με το υπουργείο.

Στο τελευταίο του ενημερωτικό δελτίο ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας είχε αναφέρει ότι έχει λάβει πληροφορίες για 182 εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον ιό MERS σε όλο τον κόσμο, περιλαμβανομένων 79 θανατηφόρων.

Οι ερευνητές δυσκολεύονται να αποκαλύψουν τα μυστικά του ιού αυτού, για τον οποίο δεν υπάρχει εμβόλιο.

Ο κορονοϊός MERS θεωρείται ότι ανήκει στην οικογένεια του ιού που ευθύνεται για το Οξύ και Σοβαρό Σύνδρομο του Αναπνευστικού συστήματος (SARS), που είχε εμφανιστεί για πρώτη φορά στην Ασία και προσέβαλε 8.273 ανθρώπους σε διεθνές επίπεδο εκ των οποίων απεβίωσαν περίπου 800 (≈9%), αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.