Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Ο εργασιομανής άντρας κάνει μια γυναίκα ευτυχισμένη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Πώς οι ώρες εργασίας επηρεάζουν ένα αντρόγυνο.
Το «κλειδί» ενός ευτυχισμένου γάμου κρύβεται πίσω από τις ώρες που περνά μαζί το ζευγάρι.

Ξεχάστε όσα γνωρίζατε, ακούσατε, σας είπε η γιαγιά, η μαμά και η καλύτερή σας φίλη!

Όσο λιγότερες είναι οι ώρες που περνά μαζί ένα αντρόγυνο, τόσο καλύτερα!

Μάλιστα, αν ένας άντρας θέλει να βελτιώσει την ποιότητα ζωής της συζύγου του, τότε θα πρέπει να περνά όσο περισσότερες ώρες μπορεί στο γραφείο του.

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν αμερικανοί ερευνητές, οι οποίοι τονίζουν ότι όσο περισσότερες υπερωρίες κάνει κάποιος, τόσο πιο υγιής είναι. Σε ό,τι αφορά τις γυναίκες συζύγους, αυτές επωφελούνται περισσότερο όταν ο άντρας τους εργάζεται περισσότερες από 50 ώρες την εβδομάδα.

Ο κλήρος πέφτει στους άντρες λοιπόν, σύμφωνα με την έρευνα που δημοσιεύτηκε στο έντυπο Social Forces και την οποία επικαλείται η Daily Mail, και αυτό γιατί όταν οι γυναίκες εργάζονται πολλές ώρες επηρεάζεται αρνητικά η υγεία των αντρών που μένουν στο σπίτι, εξαιτίας του φόρτου των οικιακών εργασιών που οφείλουν να αναλάβουν.

Αυτό, όπως σημειώνουν οι ερευνητές, σημαίνει ότι δεν έχουν αρκετό χρόνο για να ασκηθούν.

Οι ερευνητές από τις ΗΠΑ θέλουν να ανακαλύψουν τις επιδράσεις που είχε στην οικογενειακή ζωή η μεγαλύτερη ισότητα ανάμεσα στα δύο φύλα σε ό,τι αφορά τον εργασιακό τομέα, από την εποχή της δεκαετίας του ’70.

Οι ειδικοί μελέτησαν τις σχέσεις σχεδόν 4.000 μεσήλικων ανδρών και γυναικών το διάστημα 1979-2004.

Πιο υγιείς ήταν οι γυναίκες των οποίων οι σύζυγοι εργάζονταν πάνω από 50 ώρες την εβδομάδα, ενώ τα «χαμηλότερα σκορ» σημείωσαν οι άντρες των οποίων οι γυναίκες δούλευαν 41-49 ώρες την εβδομάδα.

«Όσο μεγαλύτερο το εισόδημα που φέρνει ένας άντρας στο σπίτι, ως αποτέλεσμα των ωρών εργασίας του, τόσο πιο “προστατευτικά” δρα για την υγεία της γυναίκας του» αναφέρει η έρευνα.

«Σε αντίθεση, οι άντρες των οποίων οι γυναίκες εργάζονται πολλές ώρες, έχουν λιγότερες πιθανότητες να βρουν χρόνο για να γυμναστούν και να κάνουν ασκήσεις όπως τρέξιμο, κολύμβηση ή ποδήλατο».

Οι συγγραφείς της μελέτης, από τα πανεπιστήμια του Τέξας και της Ιντιάνα, ανέφεραν ακόμη ότι οι γυναίκες σύζυγοι, των οποίων οι άντρες δουλεύουν πολλές ώρες έχουν περισσότερα χρήματα για να πληρώνουν οικιακές βοηθούς, κάτι που τους επιτρέπει να ξεκλέβουν χρόνο για να γυμνάζονται. Αυτό δεν ισχύει τόσο στην αντίστροφη περίπτωση, κι αυτό γιατί τα εισοδήματα των εργαζόμενων γυναικών μπορεί να μην είναι το ίδιο υψηλά με αυτά των αντρών, με αποτέλεσμα μια οικιακή βοηθός να θεωρείται «πολυτέλεια».

«Η συγκεκριμένη μελέτη υπογραμμίζει την πραγματική αξία της εργασίας που ρίχνουν οι γυναίκες παραδοσιακά. Οι οικιακές εργασίες είναι μια πολύ απαιτητική, δύσκολη και χρονοβόρα δουλειά» ανέφερε η οργάνωση Mothers At Home Matter στην εφημερίδα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.