Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Η συμβουλή της ημέρας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Οι βιταμίνες «σου πηγαίνουν»!

Όταν ακούς «βιταμίνες» το μυαλό σου πηγαίνει στη διατροφή, την καλή υγεία, τις μέρες που είσαι άρρωστος ή άρρωστη και πρέπει να αυξήσεις την ποσότητά τους κτλ. Έχεις συνδυάσει όμως ποτέ την πρόσληψη βιταμινών με την ομορφιά;

Αναντικατάστατα συστατικά στην καθημερινή διατροφή, οι βιταμίνες αποτελούν μία από τις σημαντικότερες ομάδες ουσιών για τη λειτουργία αλλά και γενικότερη υγεία του οργανισμού. Οι περίφημες αντιοξειδωτικές ιδιότητές τους, που συμβάλλουν στην πρόληψη αρκετών μορφών καρκίνου, βοηθούν ταυτόχρονα στη διατήρηση της νεανικής όψης του δέρματος, της υγείας των δοντιών και στην καλή φυσική κατάσταση των μαλλιών.

Τι σου προσφέρει όμως η κάθε μία από τις πιο σημαντικές βιταμίνες;

Βιταμίνη Ε κατά της φθοράς του χρόνου: Αποτελεί έναν από τους βασικούς συμμάχους ενάντια στη γήρανση, αφού χάρη στις αντιοξειδωτικές της ιδιότητες προστατεύει τα κύτταρα του οργανισμού. Επιβραδύνει τα σημάδια φθοράς του χρόνου, συμβάλλει στη διατήρηση των υγιών ιστών της επιδερμίδας και παράλληλα βοηθάει στην ομοιόμορφη και σφριγηλή όψη.

Βιταμίνη Α κατά της ξηροδερμίας: Βοηθάει στη διατήρηση της σφριγηλότητας κι ελαστικότητας της επιδερμίδας. Αντίθετα, η έλλειψή της μπορεί να προκαλέσει σοβαρή ξηροδερμία. Ακόμη η Βιταμίνη Α είναι απαραίτητη για την ανάπλαση του δέρματος, αφού συμβάλλει στην παραγωγή του κολλαγόνου και στην ανανέωση των κυττάρων.

Βιταμίνες συμπλέγματος Β για τη θεραπεία της ακμής: Ενισχύουν την άμυνα του δέρματος ενάντια στις αλλεργίες και τις δερματίτιδες. Επίσης βοηθούν στη θεραπεία της ακμής και στη ρύθμιση της υπερέκκρισης σμήγματος, ενώ χρησιμεύουν στο μεταβολισμό των κυττάρων.

Βιταμίνη C για λαμπερά δόντια και νεανική επιδερμίδα: Είναι απαραίτητη για γερά δόντια και λαμπερή επιδερμίδα! Η Βιταμίνη C ενισχύει τους μηχανισμούς άμυνας του δέρματος ενάντια στις επιθέσεις του περιβάλλοντος, που δημιουργούν ελεύθερες ρίζες (φυσικά ή χημικά συστατικά που παράγονται από το ίδιο μας το δέρμα ως απάντηση στις περιβαλλοντικές επιθέσεις, την ηλιακή ακτινοβολία και τον καπνό του τσιγάρου), τη βασικότερη αιτία της πρόωρης γήρανσης και χαλάρωσης του δέρματος. Η εξουδετέρωση λοιπόν των επικίνδυνων για την υγεία αλλά κι ομορφιά, ελευθέρων ριζών γίνεται με τη βοήθεια μορίων που καταφέρνουν να τις "παγιδεύσουν". Τέτοια είναι οι Βιταμίνες Α, C κι E.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.