Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

Μήνυμα δύναμης στέλνει η αναπηρία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η Jes Sachse είναι μια 25χρονη Καναδή φοιτήτρια που πάσχει από μια σπάνια γενετική ασθένεια, γνωστή ως σύνδρομο Freeman-Sheldon. Με μια σειρά φωτογραφιών έρχεται να αμφισβητήσει τα στερεότυπα ομορφιάς που προσπαθεί να λανσάρει η αμερικανική σειρά ρούχων American Apparel.

Jes Sachse

Η σειρά ρούχων ονομάστηκε American Able και περιλαμβάνει 13 διαφημίσεις. Η μια απ’ αυτές ονομάζεται Tight και η Jes ποζάρει φορώντας ένα μαύρο κορμάκι μπροστά σε ένα μεγάλο παράθυρο. Μια άλλη διαφήμιση της οποίας το όνομα είναι Work, παρουσιάζει τη Jes να μη φοράει τίποτα περισσότερο από μία κορδέλα κι ένα πράσινο σορτς.



Η φωτογράφος Holly Norris, φίλη της Jes, έκανε τη φωτογράφηση. Οι φωτογραφίες εμφανίζονται σε σταθμούς του μετρό του Τορόντο σε 270 ηλεκτρονικές οθόνες ως μέρος ενός φεστιβάλ φωτογραφίας. Πριν δυο χρόνια γεννήθηκε η ιδέα της φωτογραφησης στη Norris, όταν ήταν ακόμα φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο Trent στο Οντάριο. Ήθελε να σαρκάσει τις διαφημίσεις της American Apparel, η οποία ισχυρίζεται ότι στις φωτογραφήσεις της χρησιμοποιεί κορίτσια της διπλανής πόρτας, κάτι που όπως ισχυρίζεται η Norris δεν ισχύει, μιας κι όλα τα κορίτσια έχουν πανομοιότυπα σώματα.

Δείτε το βίντεο.




Πηγή: http://www.prismanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.