Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

Δεύτερη ευκαιρία στη ζωή λίγο πριν την ευθανασία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

«Ανεπιθύμητα» σκυλιά ελπίζουν σε μια νέα οικογένεια.

Έως και τέσσερα εκατομμύρια υγιή τετράποδα, σκυλιά και γάτες, θανατώνονται κάθε χρόνο με ευθανασία στις ΗΠΑ. Ορισμένες πολιτείες δίνουν προθεσμία μόλις δέκα ημερών για ένα «ανεπιθύμητο» ζώο, πριν θανατωθεί. Η Νότια Καρολίνα είναι μία από τις πολιτείες αυτές. Ωστόσο μια οργάνωση για τα δικαιώματα των ζώων έχει αναλάβει να δώσει σε χιλιάδες σκυλιά μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή.

Τα σκυλιά μεταφέρονται στην Ουάσινγκτον. Όταν η πόρτα ανοίγει, 32 ζευγάρια μάτια κοιτούν με προσμονή κι ελπίδα μέσα από τα κλουβιά. Κουτάβια και ενήλικα σκυλιά, όλα είναι έτοιμα για λίγο καθαρό αέρα και χάδια. Κάποια πετάγονται έξω με την ουρά τους να κουνιέται σαν τρελή. Άλλα, πιο φοβισμένα, χρειάζεται λίγη περισσότερη ενθάρρυνση.



Το ταξίδι τους δεν έχει ωστόσο τελειώσει. Οι άνθρωποι που τα υποδέχονται είναι προσωρινοί φροντιστές, ανάδοχες οικογένειες, μια «γέφυρα» μέχρι τον τελικό στόχο που είναι μια δική τους, παντοτινή οικογένεια.

Πριν από πέντε χρόνια η ιδρύτρια του «Lucky Dog» Mirah Horowitz αποφάσισε πως κάτι έπρεπε να γίνει για τα σκυλιά που βρίσκονταν από τη μια στιγμή στην άλλη αντιμέτωπα με την ευθανασία.

«Αυτά τα σκυλιά καταλήγουν εδώ είτε επειδή είναι αδέσποτα και τα περισυλλέγουν οι αρμόδιες υπηρεσίες είτε επειδή οι οικογένειές τους δεν τα θέλει πια», λέει στο Skynews, «βλέπω ολοένα και περισσότερους ανθρώπους να φέρνουν τα σκυλιά τους και συμπεραίνω πως πληρώνουν κι αυτά το τίμημά τους για την οικονομική κρίση».

Ορισμένα καταφύγια στη Νότια Καρολίνα είναι περισσότερο κι από γεμάτα με ανεπιθύμητα σκυλιά.

Η οργάνωση Lucky Dog έχει σώσει περισσότερα από 6.000 σκυλιά και, όσο δεν φαίνεται αλλαγή στη νομοθεσία, ο ρόλος της φαίνεται πως θα συνεχίσει να είναι ζωτικός.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.