Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

Γιατρός έσωσε ασθενή με τη βοήθεια του Dr. House

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

O γερμανός γιατρός αξιοποίησε παρόμοια διάγνωση που είχε προβληθεί στη γνωστή σειρά.

Πέρα από τη τεράστια επιτυχία που πέτυχε η σειρά Dr. House με τον Hugh Laurie στον ρόλο του πρωταγωνιστή, σύμφωνα με τον Independent φαίνεται πως βοήθησε και για να σωθεί μια ζωή.



Σε μια δημοσίευση σε κάποιο από τα πιο γνωστά ιατρικά περιοδικά, γερμανοί γιατροί αναφέρουν την υπόθεση ενός άντρα ο οποίος πήγε στο νοσοκομείο και έπασχε από καρδιακή ανεπάρκεια. Οι εξετάσεις στο Πανεπιστήμιο Marburg έδειξαν ότι ο ασθενής είχε εμφανίσει συμπτώματα που στους περισσότερους γιατρούς φαίνονταν να μην έχουν καμία σχέση μεταξύ τους, όπως τύφλωση, κώφωση και πυρετός.

Ευτυχώς για τον ασθενή, ο γιατρός Juergen Schaefer από το Κέντρο για Άγνωστες Ασθένειες της πόλης Marburg εντόπισε ότι η ασθένεια έχει πολλά κοινά στοιχεία με συμπτώματα ενός φανταστικού ασθενή της γνωστής σειράς. «Επρόκειτο για δηλητηρίαση από κοβάλτιο. Ο ασθενής μου είχε κάνει μια επέμβαση και στον οργανισμό του έμεινε μια μικρή ποσότητα, ικανή όμως να δημιουργήσει αυτά τα προβλήματα» δήλωσε ο γιατρός.

Ο Schaefer είπε στον « Independent»: «Οφείλω να ομολογήσω ότι ο House με βοήθησε αρκετά στη συγκεκριμένη περίπτωση. Έκανα ένα σεμινάριο στη δηλητηρίαση από κοβάλτιο και μετά από σχεδόν μισό χρόνο έτυχε να αναλάβω αυτόν τον ασθενή.

Στη Γερμανία τον αποκαλούν «Dr. House» αφού, όπως και ο πρωταγωνιστής της ομώνυμης πετυχημένης αμερικανικής σειράς, μπορεί να εξιχνιάζει σπάνιες ή άγνωστες ιατρικές παθήσεις ανακουφίζοντας τους ασθενείς. Ο Schaefer και οι συνεργάτες τους έγραψαν μία έκθεση με αφορμή το παραπάνω περιστατικό η οποία δημοσιοποιήθηκε την Παρασκευή.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.