Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

Ενισχύστε τη θρεπτική αξία της σαλάτας σας κάνοντας δίαιτα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μπορεί να αποτελέσει πλήρες γεύμα με μια πηγή λιπαρών και μια πρωτεΐνης.

Μια σαλάτα αποτελεί ένα από τα πιο υγιεινά και θρεπτικά γεύματα. Μας δίνει πληθώρα βιταμινών, μετάλλων, ιχνοστοιχείων, αντιοξειδωτικών και φυτικών ινών.

Πολλοί ωστόσο είναι εκείνοι που λένε ότι δεν χορταίνουν τρώγοντας μόνο μια σαλάτα. Εμείς λέμε ότι θα μπορούσε να είναι και πλήρες γεύμα, αρκεί να γίνουν κάποιες μικρές διορθωτικές κινήσεις, που θα κάνουν τη σαλάτα σας πιο πλήρη και πιο χορταστική.

Ας τις δούμε αναλυτικά:

Για να είναι πλήρης θα πρέπει να περιέχει και τα τρία μακροθρεπτικά όπως λέμε συστατικά.
Δηλαδή εκτός από το άμυλο και τα λαχανικά, να έχει και μια πηγή λιπαρών και μια πρωτεΐνης.
Ενδεικτικές υγιεινές πηγές λιπαρών: ελαιόλαδο, μαγιονέζα χαμηλών λιπαρών, μουστάρδα ή και μια σως με γιαούρτι.
Ενδεικτικές πηγές πρωτείνης:
Τυρί, γιαούρτι, τόνος, κοτόπουλο, ζαμπόν γαλοπούλας, αυγό, θαλασσινά και σολωμός.


Πηγή: http://www.neadiatrofis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.