Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

Φραγή στα κινητά των χειρουργών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σύστημα φραγής στο σήμα των κινητών τηλεφώνων μέσα στις 18 χειρουργικές αίθουσες του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης εγκατέστησε η διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος, θέλοντας να βάλει τέλος στο φαινόμενο της χρήσης τους κατά τη διάρκεια των χειρουργικών επεμβάσεων.

Η εφαρμογή του μέτρου προκάλεσε την αντίδραση των εργαζομένων του νοσοκομείου, οι οποίοι προσέφυγαν στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) και στον Συνήγορο του Πολίτη, ζητώντας την απομάκρυνση των ηλεκτρονικών παρεμβολέων σήματος, επικαλούμενοι κοινοτική οδηγία και σύσταση της ΕΕΤΤ, με τις οποίες η εγκατάστασή τους έχει κριθεί ως παράνομη στην ΕΕ.

«Γιατρός χειρουργός σταματούσε το χειρουργείο στη μέση, άφηνε το νυστέρι κι έβγαζε τα γάντια του για να μιλήσει στο τηλέφωνο για προσωπικά θέματα. Τραυματιοφορέας διέκοπτε τη διακομιδή περιστατικού για να κάνει το ίδιο. Αυτά τα φαινόμενα είναι απαράδεκτα διεθνώς και έπρεπε να κάνουμε κάτι για να τα σταματήσουμε», εξήγησε στο «Έθνος» ο πρόεδρος του ΔΣ του νοσοκομείου Β. Παπάς και πρόσθεσε:

«Διαπιστώσαμε εδώ και καιρό το φαινόμενο, απευθύναμε τις απαραίτητες συστάσεις στο προσωπικό για τον περιορισμό του, αλλά δεν βρήκαμε καμία ανταπόκριση. Έτσι αποφασίσαμε να λάβουμε δραστικά μέτρα και εγκαταστήσαμε το σύστημα».

Διαβάστε το δημοσίευμα:




Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.