Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

Δημιουργούνται οκτώ Διευθύνσεις Προληπτικού Ελέγχου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στόχος να αυξηθούν τα βεβαιωθέντα φορολογικά έσοδα.

Ούτε μια, ούτε δύο, αλλά οκτώ Διευθύνσεις Προληπτικού Ελέγχου θα δημιουργηθούν μέσα στους επόμενους μήνες στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων σε μια προσπάθεια να επιταχυνθούν οι έλεγχοι και να αυξηθούν τα βεβαιωθέντα φορολογικά έσοδα και πρόστιμα.

Παράλληλα, τόσο η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων όσο και το ΣΔΟΕ θα ενισχυθούν με ελεγκτικό προσωπικό , κάτι που θα γίνει με μετατάξεις , αλλά και με προσλήψεις. Συγκεκριμένα, θα γίνουν 150 προσλήψεις από τη Δημοτική Αστυνομία κατόπιν αξιολόγησης, 300 από τον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ 1Κ/2013, 700 προσλήψεις με νέα προκήρυξη ΑΣΕΠ σε όλη την Ελλάδα, ενώ θα προσληφθούν επιπλέον 500 μέχρι το τέλος του 2014.

Σημειώνεται πως με τους προληπτικούς ελέγχους θα αντιμετωπιστούν προβλήματα που προέκυπταν μέχρι σήμερα με τους τακτικούς ελέγχους και τα οποία δεν επέτρεπαν στο υπουργείο Οικονομικών να εισπράττει φόρους σε υποθέσεις, ακόμη και κραυγαλέας φοροδιαφυγής.

Οι προσωρινοί έλεγχοι άλλωστε φέρουν την έγκριση και των οικονομικών εισαγγελέων κάτι που διαπιστώθηκε χθες στη σύσκεψη του υπουργού Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρα στο ΣΔΟΕ με τους οικονομικούς εισαγγελείς κ.κ. Π. Αθανασίου και Γαλ. Μπρη για τις φορολογικές υποθέσεις που σχετίζονται με την λίστα Λαγκάρντ και τα εμβάσματα εξωτερικού.

Με τον προσωρινό έλεγχο που εμπεριέχει όλα τα στοιχεία του προληπτικού ελέγχου παρέχεται η δυνατότητα να εκδοθεί προσωρινό φύλλο ελέγχου, χωρίς να αναμένεται να διενεργηθεί τακτικός έλεγχος, για να καταλογιστούν οι φόροι. Οι οφειλές αυτές πρέπει να προκύπτουν από τα τηρούμενα βιβλία ή από τα εκδοθέντα ή ληφθέντα φορολογικά στοιχεία και λοιπά δικαιολογητικά των εγγραφών και ο υπόχρεος να παρέλειψε την υποβολή της σχετικής δήλωσης απόδοσης του φόρου ή να υπέβαλε μεν δήλωση αλλά αυτή να είναι καταφανώς ανακριβής.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.