Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013

Εικόνες ντροπής από τα εργαστήρια του βρετανικού πανεπιστημίου Imperial

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σκληρές εικόνες - Μυστική έρευνα για τη χρήση πειραματόζωων.

Σε συνολική αναμόρφωση του συστήματος χρήσης πειραματόζωων καλείται να προχωρήσει ένα από τα κορυφαία πανεπιστήμια της Βρετανίας, το Imperial College του Λονδίνου, έπειτα από τις αποκαλύψεις μυστικής έρευνας στα εργαστήριά του.

Το Ιmperial College, ηγέτης στην επιστημονική έρευνα, αναγνώρισε πως υπάρχουν μεγάλα περιθώρια βελτίωσης και δεσμεύτηκε να αναλάβει άμεσα δράση.

Προηγήθηκε, σύμφωνα με τη Daily Mail, οπτικό υλικό από την Ένωση British Union for the Abolition of Vivisection (BUAV) στο οποίο φαίνονται ποντίκια να αποκεφαλίζονται ή να τους σπάνε το λαιμό στο τέλος των πειραμάτων.

Η BUAV κατάφερε να παρεισφρήσει σε ένα από τα εργαστήρια του Imperial και κατέγραψε απίστευτες εικόνες, μικρά ποντίκια που τους έκοβαν το κεφάλι με ψαλίδι αλλά και τα πειραματόζωα αδυνατισμένα και σε θλιβερή κατάσταση, μια Δευτέρα πρωί.

Οι ανατριχιαστικές εικόνες- που αποτυπώνουν πάντως μια αλήθεια που δεν θέλουμε να σκεφτόμαστε- εγείρουν φόβους για την αντιμετώπιση ακόμα μεγαλύτερων ζώων, σκύλων, γατιών, γουρουνιών και πιθήκων σε εργαστήρια σε όλη τη Βρετανία.

Ακολούθησε ανεξάρτητη έρευνα που στην έκθεσή της κατηγορεί το Imperial και απαιτεί σαρωτικές αλλαγές.

Η έρευνα κατέγραψε έλλειψη «επαρκούς επιχειρησιακής διαχείρισης, εκπαίδευσης, εποπτείας και συστημάτων ηθικής επιτήρησης» στο Imperial όπου περισσότεροι από χίλιοι άνθρωποι εμπλέκονται σε πειράματα με ζώα.

Οι συντάκτες της έκθεσης έκαναν 33 συστάσεις για βελτιώσεις σημειώνοντας πως θα έπρεπε να τις ακολουθήσουν και άλλα πανεπιστήμια.

Σύμφωνα με την έκθεση, παρότι τα ποντίκια ταΐζονταν καλά και κρατούνταν σε σύγχρονα κλουβιά, υπήρχαν μεγάλες ανησυχίες για τη διαχείρισή τους κατά τη διάρκεια των πειραμάτων. Αυτό περιλαμβάνει και την αντιμετώπιση των άρρωστων πειραματόζωων αλλά και το αν θανατώνονταν όσο γρήγορα πρέπει όσα ήταν πολύ σοβαρά άρρωστα.

Οι συντελεστές της έρευνας τόνισαν πως δεν ήταν στόχος τους να διερευνήσουν τις συγκεκριμένες καταγγελίες της BUAV αλλά τα γενικότερα συστήματα στη διεξαγωγή πειραμάτων που εφαρμόζονταν στο Imperial College.
Επισημαίνουν πως όλα τα ζώα που χρησιμοποιούνται στα εργαστήρια θα πρέπει να τυγχάνουν καλής αντιμετώπισης.

«Το Imperial είναι διεθνώς αναγνωρισμένο ως ένα από τα καλύτερα ερευνητικά κέντρα στον κόσμο και είναι σημαντικό αυτό να συνοδεύεται και από την τήρηση των προϋποθέσεων για τη χρήση και την ευημερία πειραματόζωων», τόνισε ο επικεφαλής των ερευνητών.

Το Imperial ανακοίνωσε πως δέχεται τις συστάσεις για καλύτερη εκπαίδευση, καλύτερη στελέχωση και περισσότερη έμφαση στον περιορισμό της χρήσης ζώων στην έρευνα και τόνισε πως χρησιμοποιεί ζώα μόνο όταν είναι απαραίτητο για την ανάπτυξη νέων θεραπειών και την ιατρική πρόοδο.

Η BUAV τόνισε πως τα αποτελέσματα της έρευνας ήταν σοκαριστικά και σημείωσε πως αν μπορούν τέτοιες παρατηρήσεις να γίνουν σε ένα από τα καλύτερα πανεπιστήμια στον κόσμο, είναι αναπόφευκτο να γίνονται συνειρμοί για το τι συμβαίνει σε άλλα ιδρύματα στη χώρα.

«Δεν θα έπρεπε να χρειάζεται μυστική έρευνα για να αναδειχθεί αυτό που συμβαίνει στα βρετανικά εργαστήρια. Ο μηχανισμός που επιβλέπει τη χρήση πειραματόζωων έχει διαρραγεί και χρειάζεται δραστική αναμόρφωση», πρόσθεσε η Ένωση.

Δείτε τις φωτογραφίες και το βίντεο














Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.