Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013

Ποιοι και γιατί «ανοίγουν» τις φορολογικές δηλώσεις επωνύμων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αντλούν πληροφορίες για επιχειρηματίες, πολιτικούς, δημοσιογράφους και από ολόκληρη τη showbiz.

Εισοδήματα και περιουσιακά στοιχεία γνωστών πολιτικών, επιχειρηματιών και ανθρώπων της σόου μπιζ φαίνεται πως είχαν προσελκύσει το ενδιαφέρον ομάδας υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών. Οι πρώτες πληροφορίες που δημοσιεύει η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα για να ρίξει φως στην υπόθεση, στην οποία φέρονται να ενέχονται αρκετοί εφοριακοί που έχουν πρόσβαση στα στοιχεία των φορολογούμενων ενώ θα ζητηθεί και η συνδρομή της Υπηρεσίας Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Η υπόθεση ανακαλύφθηκε τυχαία, σύμφωνα με την εφημερίδα, όταν μία υπάλληλος του υπουργείου διαπίστωσε ότι υψηλόβαθμα στελέχη ΔΟΥ και χειριστές του Taxisnet ανά τακτά χρονικά διαστήματα έμπαιναν μέσω των ηλεκτρονικών υπολογιστών των γραφείων τους στο σύστημα για να παρακολουθήσουν την ανάλυση των εισοδημάτων 300 ατόμων, πολιτικών ή ατόμων με σημαντική οικονομική επιφάνεια ή γνωστών από το χώρο της σόου μπιζ.

Η αρχή έγινε όταν η υπάλληλος πληκτρολόγησε τυχαία το όνομα του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Χάρη Θεοχάρη και έκπληκτη διαπίστωσε ότι πάνω από 4.000 εφοριακοί είχαν μπει στο σύστημα του ΚΕΠΥΟ για να κοιτάξουν τη φορολογική του δήλωση.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με το δημοσίευμα, άρχισε να πληκτρολογεί ονόματα γνωστών πολιτικών όπως των Γιάννη Σουρνάρα, Κυριάκου Μητσοτάκη, Γιώργου Παπανδρέου, Νίκου Μιχαλολιάκου, Ηλία Κασιδιάρη και Γιώργου Καρατζαφέρη. Η διαπίστωση ήταν η ίδια, στους περισσότερους από αυτούς τα χτυπήματα ήταν πολλά.

«Στην αρχή θεωρήσαμε πως τα πρόσωπα αυτά είχαν προσελκύσει το ενδιαφέρον των εφοριακών που ήθελαν να δουν τι εισοδήματα δηλώνουν. Προφανώς κάποιοι το έκαναν για λόγους κουτσομπολιού, κάποιοι άλλοι όμως δεν είναι τόσο αθώοι», εξηγεί στο «Πρώτο Θέμα» πηγή του υπουργείου Οικονομικών. Η συγκεκριμένη υπάλληλος ενημέρωσε τον προϊστάμενό της και την υπόθεση ανέλαβε άμεσα η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων του υπουργείου, η οποία άρχισε να παρακολουθεί ποιοι μπαίνουν τακτικά στο Taxisnet.

Κάθε υπάλληλος για να μπει στο σύστημα και να ελέγξει τη φορολογική δήλωση ενός πολίτη, εξηγεί η εφημερίδα, χρησιμοποιεί έναν κωδικό, ο οποίος αφήνει ηλεκτρονικό αποτύπωμα στο σύστημα. Έτσι είναι εύκολο να βρεθεί ποιος εφοριακός ψάχνει τα εισοδήματα τίνος.

Σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα», ίχνη διαπιστώθηκαν μεταξύ άλλων σε δεδομένα προσώπων αγνώστων στο ευρύ κοινό αλλά και γνωστών όπως οι Βαρδής Βαρδινογιάννης, Νίκος Τσάκος, Γιάννης Πλούταρχος, Γιώργος Μαζωνάκης, Άννα Βίσση, Ελένη Μενεγάκη, Φαίη Σκορδά, Γιώργος Λιάγκας, Πέτρος Κωστόπουλος, Γιάννης Πρετεντέρης, Έλλη Στάη, Γιώργος Αυτιάς, Νίκος Χατζηνικολάου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.