Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Πρόκειται για το καλύτερο δημόσιο περιβαλλοντικό έργο του 2013.

Την προσεχή Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου, σε εκδήλωση που θα διεξαχθεί σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, θα βραβευθεί το Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας για τον διαγωνισμό των Enviromental Awards 2014 που αφορά την επιβράβευση καλών πρακτικών για το περιβάλλον και την αειφορία.

Πρόκειται για έναν πανελλήνιο διαγωνισμό στον οποίο βραβεύεται το καλύτερο δημόσιο έργο που ολοκληρώθηκε μέσα στο έτος, στον τομέα της εξοικονόμησης ενέργειας και της οικονομίας πόρων.

Συγκεκριμένα, το νοσοκομείο Καλαμάτας βραβεύεται, γιατί εκτέλεσε το καλύτερο δημόσιο έργο της χρονιάς κι αυτό, είναι η μεγάλη παρέμβαση της ηλιοθερμικής εγκατάστασης και καινοτομίας, που ολοκληρώθηκε πριν λίγο καιρό και λειτουργεί με πολλαπλά οφέλη για το νοσοκομείο Καλαμάτας, όπως η δωρεάν παροχή ζεστού νερού χρήσης, αλλά και θέρμανσης στους χώρους του νοσοκομείου, μειώνοντας την προμήθεια πετρελαίου τουλάχιστον κατά 50%, που οικονομικά μεταφράζεται σε εξοικονόμηση πόρων κατά 350.000 ευρώ τον χρόνο.

Επίσης, με θετική αξιολόγηση από την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Πελοποννήσου, εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ η προμήθεια του ιατροτεχνολογικού και ξενοδοχειακού εξοπλισμού των τριών νέων υπό κατασκευή Περιφερειακών Ιατρείων Μεθώνης, Βλαχόπουλου και Πεταλιδίου Μεσσηνίας συνολικού προϋπολογισμού 90.000 ευρώ.

Σημειώνεται ότι, τα περιφερειακά ιατρεία στη Μεθώνη και το Βλαχόπουλο βρίσκονται στο στάδιο της συμβασιοποίησης για την κατασκευή τους, ενώ αυτό του Πεταλιδίου δημοπρατείται στις 21 Ιανουαρίου.

Επιπλέον, στις 7 Ιανουαρίου 2014 δημοπρατείται και το έργο της αναδιαρρύθμισης στο ισόγειο του νοσοκομείου Κυπαρισσίας, που περιλαμβάνει εξωτερικά ιατρεία και τους χώρους της διοίκησης συνολικού προϋπολογισμού 1.250.000 ευρώ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.