Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

Διαμαρτύρονται φοιτητές στην Ξάνθη για τα προβλήματα στη σχολή τους

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Πραγματοποίησαν πορεία για να ζητήσουν την επίλυση των στεγαστικών ζητημάτων.

Την άμεση επίλυση των σοβαρών κτηριακών προβλημάτων που ταλανίζουν εδώ και καιρό το Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής Ξάνθης, ζητούν οι φοιτητές οι οποίοι προχώρησαν σε κατάληψη του τμήματος και ταυτόχρονη παράσταση διαμαρτυρίας στην κεντρική πλατεία της πόλης χθες.

Μάλιστα οι φοιτητές μαγνητοσκόπησαν τα προβλήματα που προκύπτουν τόσο εντός των αιθουσών διδασκαλίας όσο και στο κεντρικό αίθριο του κτηρίου μετά από μια έντονη βροχόπτωση, καταδεικνύοντας την ακαταλληλότητα του χώρου που στεγάζει προσωρινά το Τμήμα. Οι φοιτητές ζητούν μεταξύ άλλων αξιοπρεπείς κτηριακές συνθήκες και κατασκευή νέου κτηρίου.

Η σχολή βρίσκεται σε κατάληψη από τους φοιτητές, ενώ ο Σύλλογος Φοιτητών της Αρχιτεκτονικής εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία επισημαίνει πως το πρόβλημα παραμένει άλυτο εδώ και χρόνια, ενώ πριν από μερικές ημέρες και λόγω της κακοκαιρίας που επικρατούσε στην πόλη, έγινε για ακόμη μια φορά αισθητό.

«Για μία ακόμα φορά, το γεγονός αυτό έγινε αισθητό μετά από τις τελευταίες βροχοπτώσεις, που είχαν ως αποτέλεσμα να στάζει αδιάκοπα μέσα στις αίθουσες των ετών και στο κεντρικό αίθριο, να περνάνε τα νερά από τις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις των ψευδοροφών και κομμάτια ψευδοροφής να υποχωρούν. Επειδή το φαινόμενο αυτό επαναλαμβάνεται τα τελευταία χρόνια, θέτοντας σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των φοιτητών, ως Σύλλογος Φοιτητών Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών είχαμε προβεί σε μία σειρά κινητοποιήσεων» τονίζεται μεταξύ άλλων στη σχετική ανακοίνωση.


Πηγή: http://www.thrakitoday.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.