Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν η φαρμακοποιός και οι 2 συγκατηγορούμενοί της

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Φέρονται ότι διακινούσαν ναρκωτικά χάπια στην Αττική.

Στη φυλακή οδηγήθηκαν μετά τις απολογίες τους ενώπιον της 26ης τακτικής ανακρίτριας η 39χρονη φαρμακοποιός και οι δύο συγκατηγορούμενοί της στην υπόθεση της διακίνησης και εμπορίας ναρκωτικών φαρμάκων. Και οι τρεις συνελήφθησαν πριν από λίγες ημέρες, έπειτα από επιχείρηση της αστυνομίας και επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας.

Σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για τη φαρμακοποιό, που διατηρούσε φαρμακείο στον Πειραιά, και τους θεωρούμενους ως συνεργούς της, έναν 60χρονο συνταξιούχο και έναν 30χρονο υπήκοο Αλγερίας, η ομάδα δρούσε την τελευταία εξαετία διακινώντας παράνομα ναρκωτικά σκευάσματα στο κέντρο της Αθήνας και σε περιοχές του Παγκρατίου και του Βύρωνα. Το κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί, περιλαμβάνει αδικήματα όπως αυτά της διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, ενώ η 39χρονη αντιμετωπίζει επιπλέον τις κατηγορίες της απάτης και της πλαστογραφίας.

Οι αρχές έφθασαν στα ίχνη της ομάδας έπειτα από πληροφορίες που φέρεται να έδωσε ο 30χρονος κατηγορούμενος ο οποίος υπέδειξε για διακίνηση ναρκωτικών χαπιών τον 60χρονο, κάτοικο Βύρωνα. Έπειτα από παρακολούθηση, εντοπίστηκε ο 60χρονος, στο σπίτι του οποίου βρέθηκαν 7.700 χάπια. Ο συνταξιούχος οδήγησε τους αστυνομικούς στη φερόμενη ως αρχηγό και συντονίστρια της όλης δραστηριότητας, φαρμακοποιό. Η γυναίκα συνελήφθη επ' αυτοφώρω με προσημειωμένα χρήματα που της παρέδωσε ο 60χρονος συνεργάτης της για περίπου τρεις χιλιάδες χάπια.

Στο φαρμακείο της, σύμφωνα με τη δικογραφία, οι επιθεωρητές των υπηρεσιών Υγείας εντόπισαν δεκάδες σκευάσματα χωρίς ταινίες γνησιότητας πολλά εκ των οποίων είτε ήταν ληγμένα είτε είχαν παραποιημένη ημερομηνία λήξης, αλλά και πλήθος παράτυπων μονόγραμμων συνταγών που ανέγραφαν ποσότητες σκευασμάτων μεγαλύτερες από το επιτρεπόμενο όριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 60χρονος αρνήθηκε τις κατηγορίες που τον βαρύνουν και υποστήριξε ενώπιον της ανακρίτριας ότι ένας γιατρός -που φέρεται να κατονόμασε- είναι το πρόσωπο που τον έφερε σε επαφή με την 39χρονη συγκατηγορούμενή του. Φέρεται επίσης να παρέδωσε στη δικαστική λειτουργό πιστοποιητικά για προβλήματα που αντιμετωπίζει εξαιτίας των οποίων κάνει χρόνια χρήση ναρκωτικών χαπιών.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.