Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

Άδωνις: Τι θα κάνουμε με τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δεν θα γίνει καμία απόλυση υγειονομικού και διοικητικού προσωπικού του ΕΟΠΥΥ, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης στη συνέντευξη του στο κεντρικό δελτίο του STAR, ενώ σε ότι αφορά τους γιατρούς είπε ότι όσοι δεν ενταχθούν στο νέο σύστημα θα παίρνουν ουσιαστικά 2.000 ευρώ το μήνα. Παράλληλα, δεσμεύτηκε ότι θα δοθεί ένας μήνας περιθώριο από τη στιγμή που θα πάρει στα χέρια το πόρισμα για την αξιολόγηση του ΕΟΠΥΥ.

«Καταρχάς δεν θα υπάρξει καμία απόλυση του λοιπού υγειονομικού και διοικητικού προσωπικού του ΕΟΠΥΥ. Αυτοί θα περάσουν, όλοι, μέσω της 15νθημερης κινητικότητας και διαθεσιμότητας στην πρωτοβάθμια υγείας που σχεδιάζουμε», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης.

Σε ό,τι αφορά τους γιατρούς, επεσήμανε , «υπάρχει πρόβλημα με τους ειδικευμένους γιατρούς γιατί σε κανένα άλλο σύστημα παροχής πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στον κόσμο δεν υπάρχουν τόσες ειδικότητες στην πρωτοβάθμια».

«Το πόρισμα της αξιολόγησης θα μου παραδοθεί την Παρασκευή. Δεν έχει νόημα να ταλαιπωρούν τον κόσμο ενώ δεν έχουμε πάρει το πόρισμα», συνέχισε και κάλεσε για ακόμη μια φορά τους γιατρούς να σταματήσουν την απεργία.

«Ένας γιατρός που ενδεχομένως δεν θα μπει στο σύστημα μετά την αξιολόγηση θα του δώσουμε το δικαίωμα να είναι συμβεβλημένος με τον ΕΟΠΥΥ και να πάρει 200 επισκέψεις το μήνα. Δηλαδή ο απολυμένος θα παίρνει 2.000 το μήνα. Μπορώ να σας πω ότι σήμερα στην πατρίδα μας έχουμε ανθρώπους σε πολύ δεινότερη θέση» είπε ο υπουργός Υγείας.

Δηλώνοντας κατηγορηματικά ότι δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο κλεισίματος του ΕΟΠΥΥ, ο κ. Γεωργιάδης, υπογράμμισε: «Δεσμεύομαι ότι από τις 6 Δεκεμβρίου που θα πάρω το πόρισμα έχουμε αποφασίσει με τον κ. Μπέζα να δώσουμε ένα μήνα περιθώριο όπου δεν θα γίνει απολύτως τίποτα , αρκεί οι γιατροί να προσέλθουν στο διάλογο». «Για να ισχύσουν όλα αυτά θα πρέπει οι γιατροί να σταματήσουν την απεργία και να παύσουν να ταλαιπωρούν τον κόσμο και να προσέλθουν στο τραπέζι του διαλόγου» συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς εάν η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην επίταξη επεσήμανε ότι «μπορούμε να αναλάβουμε διάφορα μέτρα, πριν φτάσουμε στην επίταξη». «Τέτοιου είδους μέτρα είναι το έσχατο και όχι το πρώτο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δείτε το πρώτο απόσπασμα της συνέντευξης του υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη




Δείτε το δεύτερο απόσπασμα της συνέντευξης του υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη



Τέλος, σχολιάζοντας το ρεπορτάζ του STAR για τις εικόνες ντροπής σε ΚΑΤ και Σισμανόγλειο ο κ. Γεωργιάδης, παραδέχθηκε ότι υπάρχουν πολλά προβλήματα στα νοσοκομεία, ωστόσο υπάρχουν και θετικά, όπως είπε. Ενώ, σημείωσε ότι δεν πρόκειται για τους βασικούς χώρους του νοσοκομείου.



Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.