Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

Η Θεσσαλονίκη έφερε τα... Χριστούγεννα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τα χριστουγεννιάτικά της "φοράει" σταδιακά η Θεσσαλονίκη, η οποία στις επόμενες μέρες θα αρχίσει να ανάβει τα φώτα των γιορτινών χωριών της και να στολίζει τους δρόμους της, όχι μόνο μέσα στα στενά όρια του πολεοδομικού συγκροτήματος, αλλά και στις παρυφές του, όπως στον δήμο Λαγκαδά, όπου από την Κυριακή θα κάνουν την εμφάνισή τους ...άγγελοι, παιχνιδιάρικα ξωτικά και ήρωες αγαπημένων παραμυθιών.

Αναλυτικότερα, στον δήμο Λαγκαδά, η 'Αγγέλων Πόλις", που θα εγκαινιαστεί στις 8 Δεκεμβρίου και θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τις 5 Ιανουαρίου, αναπτύσσεται σε έκταση 20 στρεμμάτων στον μαγευτικό χώρο της Λουτρόπολης, ενώ -παρά τη μειωμένη χρονική διάρκειά της- εκτιμάται ότι θα προσεγγίσει φέτος πάνω από 100.000 επισκέπτες, έναντι 70.000 πέρυσι και 30.000 το 2011, όπως γνωστοποίησε σήμερα, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο δήμαρχος Λαγκαδά, Ιωάννης Αναστασιάδης.



15.000 μαθητές έχουν 'βάλει πλώρη' για τον Λαγκαδά

Ήδη, πάνω από 15000 μαθητές έχουν προγραμματίσει ένα ταξίδι στον χριστουγεννιάτικο κόσμο του Λαγκαδά, ενώ η διοργάνωση τελεί υπό τη στήριξη του ΥΜΑΘ. Τα "θέλγητρα" της πόλης των αγγέλων, που φέτος λειτουργεί για τρίτη χρονιά, είναι πολλά: θεματικά σπιτάκια -τα σπίτια του Αγίου Βασίλη και του Παραμυθά,των χρωμάτων και των Αγγέλων, το σπίτι της ανακύκλωσης "Eco-Πολις" κι η Ζαχαρούπολη- μουσικές συναυλίες, παιδικές παραστάσεις και εκπαιδευτικά θεάματα και ένα τρενάκι, που θα μεταφέρει τους επισκέπτες από την κεντρική πλατεία Λαγκαδά μέχρι τον χώρο της Λουτρόπολης. Κι όλα αυτά, εντελώς δωρεάν!

Η δε Παιχνιδοχώρα θα προσφέρει -μεταξύ άλλων- σε μικρά και μεγάλα παιδιά την ευκαιρία να δοκιμάσουν μια βόλτα με το καρουζέλ, να παίξουν στα συγκρουόμενα, να ...επιβιβαστούν σε ένα μαγικό χαλί, να κάνουν τσουλήθρα, αλλά και -για τους πιο τολμηρούς- μπάντζι τζάμπινγκ, σκοποβολή και αναρρίχηση.

Αν και η είσοδος στο πάρκο είναι δωρεάν, όπως και η συμμετοχή στις συναυλίες και η επίσκεψη στις δραστηριότητες των θεματικών σπιτιών, η τιμή για κάθε παιχνίδι είναι χωριστή και ανέρχεται σε 2 ευρώ. Σύμφωνα όμως με τον κ. Ανστασιάδη, προσφέρονται και ειδικά εκπτωτικά πακέτα για μαθητές, τα οποία έναντι 5 ευρώ ανά παιδί, καλύπτουν συμμετοχή σε δύο παιχνίδια και φαγητό.

Μεταφορά από το κέντρο της Θεσσαλονίκης

Μάλιστα, στο πλαίσιο συνεργασίας με το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή θα γίνεται μεταφορά των ενδιαφερόμενων Θεσσαλονικέων από το κέντρο της Θεσσαλονίκης μέχρι τον Λαγκαδά, τη σύνδεση με τον οποίο εξυπηρετεί και η γραμμή εξπρές 84 του ΟΑΣΘ. Το πρόγραμμα των δρομολογίων θα ανακοινωθεί εγκαίρως στην ιστοσελίδα του δήμου Λαγκαδά.

"Ο Λαγκαδάς απέχει μόλις 15 λεπτά από το κέντρο της Θεσσαλονίκης και είναι κομμάτι της πόλης. Τα ιαματικά λουτρά του και τα 47 πανέμορφα χωριά του δήμου, προσφέρουν πολλές ευκαιρίες για εκδρομές. Στα Λουτρά Λαγκαδά υπάρχει μια μεγάλη έκταση 680 στρεμμάτων, εκ των οποίων τα 20 θα χρησιμοποιηθούν για το πάρκο, αλλά θα υπάρχει μεγάλο φυλασσόμενο πάρκινγκ", υπογράμμισε ο κ.Αναστασιάδης, ενώ πρόσθεσε ότι πολύ σημαντική είναι φέτος και η συμμετοχή των 180 εθελοντών (έναντι 80 πέρυσι).

Το πρόγραμμα των δωρεάν συναυλιών παρουσίασε από την πλευρά του ο Δημοσθένης Τολίδης, εκπρόσωπος των χορηγών επικοινωνίας, οι οποίες φέτος βοήθησαν και στον σχεδιασμό των εκδηλώσεων και έφεραν τον δήμο σε επαφή με τους καλλιτέχνες. Όπως είπε, στις 15/12 (ώρα 15.00) θα τραγουδήσει ο Γιώργος Τσαλίκης, στις 23/12 (17.00) ο Stan, στις 29/12 (15.00) η Ελένη Φουρέιρα και στις 5/1 (15.00) ο Κώστας Μαρτάκης.

2.014 ευκαιρίες για ένα δωρεάν ταξίδι στον Αστερόκοσμο της ΔΕΘ-HELEXPO

Στο μεταξύ, μια εντυπωσιακή χριστουγεννιάτικη 'πολιτεία' θα ανοίξει τις πύλες της στο χώρο της ΔΕΘ-Helexpo στις 7 Δεκεμβρίου, όπως υπόσχονται οι διοργανωτές. Και το όνομα αυτού... 'Αστερόκοσμος'.

"Θέλοντας να μοιραστεί με τον κόσμο της Θεσσαλονίκης τη δυνατότητα ενός μαγικού χριστουγεννιάτικου 'ταξιδιού', ο 'Αστερόκοσμος' προσφέρει τη δυνατότητα σε 2014 τυχερούς επισκέπτες να κερδίσουν προσκλήσεις δωρεάν εισόδου για το Σάββατο 7 του μηνός. Αρκεί να μπουν στη σελίδα της ΔΕΘ-Helexpo στο facebook (www. facebook.com/Tif.Helexpo, να κάνουν "like" στο σχετικό παιχνίδι του Αστερόσκομου και να απαντήσουν σωστά σε δύο χριστουγεννιάτικες ερωτήσεις”, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της εταιρείας.

Περισσότερα για τις εκδηλώσεις της "πολιτείας' στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, θα γνωστοποιηθούν αύριο, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, που θα δώσει η διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.