Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

Συνεχίζουν την απεργία οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Κλιμακώνεται η κόντρα με το υπουργείο Υγείας.

Στη δεύτερη εβδομάδα των κινητοποιήσεών τους μπαίνουν σήμερα οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ, αντιδρώντας στην ένταξή τους στο μέτρο της διαθεσιμότητας. Τα πολυϊατρεία του Οργανισμού λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας τουλάχιστον έως τις 9 Δεκεμβρίου, με αποτέλεσμα και τη μεγάλη ταλαιπωρία των ασφαλισμένων.

Το υπουργείο Υγείας προχωρεί στη διακοπή των συμβάσεων όσων γιατρών διατηρούν και απογευματινά ιατρεία όπου δέχονται ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ ενώ ο υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε τόνισε η συζήτηση για τη μεταρρύθμιση της Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης θα ξεκινήσει στις 7 Δεκεμβρίου, αλλά μονό εφόσον οι γιατροί έχουν διακόψει την απεργία τους.

Στις 6 Δεκεμβρίου αναμένεται να κατατεθεί το σχετικό πόρισμα για τον ΕΟΠΥΥ, όπου θα περιέχεται η αξιολόγηση των ιατρικών ειδικοτήτων που θα παραμείνουν στο πρωτοβάθμιο επίπεδο.

Από πλευράς του, ο αντιπρόεδρος της ομοσπονδίας ιατρών ΕΟΠΥΥ, Γιάννης Χρονόπουλος, έκανε λόγο για «φθηνούς εντυπωσιασμούς», σημειώνοντας πως γινόταν διάλογος επί μήνες, που χάθηκε λόγω της στάσης του υπουργού Υγείας. Ο ίδιος τάχθηκε υπέρ της αξιολόγησης, αλλά τόνισε την απόλυτη αντίθεση των ιατρών στο ενδεχόμενο απολύσεων από τον ΕΟΠΥΥ.

Πάντως μιλώντας χθες στο Mega η υφυπουργός Υγείας Ζέτα Μακρή διέψευσε τα σενάρια περί «ξαφνικού θανάτου» στον ΕΟΠΥΥ, στο μοντέλο της ΕΡΤ, λέγοντας πως το υπουργείο δεν σκέφτεται κάτι τέτοιο ούτε και «ευθείες απολύσεις».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.