Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

«Καμπάνες» για αδήλωτη εργασία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Πρόστιμα 407.957 ευρώ επεβλήθησαν σε συνολικά 34 επιχειρήσεις της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Οι επιχειρήσεις μετά από έλεγχο διαπιστώθηκε ότι απασχολούσαν αδήλωτους εργαζόμενους.

Οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν το διάστημα 15 Σεπτεμβρίου με 31 Οκτωβρίου και τα πρόστιμα που επιβάλλονται στους παραβάτες αντιστοιχούν σε 10.550 ευρώ σύμφωνα με τη νέα νομοθεσία.

Στην Ξάνθη ελέχθησαν συνολικά 33 επιχειρήσεις οι οποίες απασχολούσαν 467 εργαζόμενους εκ των οποίων οι 8 αδήλωτοι (ποσοστό 1,71%). Στη Ροδόπη ελέχθησαν 45 επιχειρήσεις με 110 εργαζόμενους και 6 αδήλωτους (ποσοστό 5,45%), στον Έβρο ελέχθησαν 40 επιχειρήσεις με 144 εργαζόμενους εκ των οποίων οι 9 αδήλωτοι (ποσοστό 6,25%). Στην περίπτωση της Καβάλας έγιναν 46 έλεγχοι σε επιχειρήσεις με 114 εργαζόμενους και 4 αδήλωτους (ποσοστό 3,51%), ενώ στη Δράμα ελέχθησαν 58 εργαζόμενοι με 249 εργαζόμενους και 14 αδήλωτους (ποσοστό 5,76%).

Όπως προκύπτει από τα ευρήματα των ελέγχων στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ ελέχθησαν 22 επιχειρήσεις εκ των οποίων οι 34 εντοπίστηκαν να απασχολούν 41 αδήλωτους εργαζόμενους (ποσοστό 17,04%).

Οι έλεγχοι διενεργούνται από μικτά κλιμάκια Επιθεωρητών Εργασιακών Σχέσεων και Επιθεωρητών Ασφάλειας & Υγείας της Εργασίας του Σ.ΕΠ.Ε. και σε ορισμένες περιπτώσεις με την συνδρομή της Ειδικής Υπηρεσίας Ελέγχου Ασφάλισης (ΕΥΠΕΑ) του ΙΚΑ. Η πλειοψηφία των ελέγχων είναι κυρίως στοχευμένοι σε κλάδους οικονομικής δραστηριότητας που με βάση όλες τις μέχρι σήμερα ενδείξεις παρουσιάζουν υψηλά ποσοστά ανασφάλιστης και αδήλωτης εργασίας, ήτοι επισιτιστικά επαγγέλματα (εστιατόρια-ταβέρνες, αίθουσες δεξιώσεων, μεζεδοπωλεία, καφετέριες μπαρ, κέντρα διασκέδασης), , Κομμωτήρια, Πρατήρια Βενζίνης, Συνεργεία Αυτοκινήτων, Λιανικό εμπόριο, Καθαριότητα, Κατασκευές, Φιλοξενία, Υπηρεσίες Ασφαλείας (Security), Βιομηχανία Τροφίμων (αρτοποιία, είδη ζαχαροπλαστικής).


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.