Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

Έρευνα για την αγορά

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στις 49,2 μονάδες διαμορφώθηκε τον Νοέμβριο ο κύριος Δείκτης Υπευθύνων Προμηθειών για τον τομέα μεταποίησης στην Ελλάδα (PMI) της Markit από τις 47,3 μονάδες του Οκτωβρίου, αποτελώντας την υψηλότερη τιμή σε διάστημα 51 μηνών.

Τα στοιχεία της έρευνας του Νοεμβρίου υπέδειξαν ότι τα επίπεδα νέων παραγγελιών σταθεροποιήθηκαν μετά την υποχώρηση του προηγούμενου μήνα και τα επίπεδα απασχόλησης μειώθηκαν με βραδύτερο ρυθμό, ενώ η εξέλιξη και των δύο παραμέτρων συνέβαλε επίσης στην αύξηση της τιμής του δείκτη PMI.

Τα επίπεδα παραγωγής στα εργοστάσια των Ελλήνων κατασκευαστών αυξήθηκαν ελάχιστα κατά τη διάρκεια του Νοεμβρίου δίνοντας ένα τέλος στην περίοδο συρρίκνωσης που ξεκίνησε στα τέλη του 2009. Ωστόσο η ανάπτυξη περιορίστηκε μόνο στον τομέα καταναλωτικών αγαθών, ενώ οι παραγωγοί ενδιάμεσων και κεφαλαιουχικών αγαθών κατέγραψαν χαμηλότερα επίπεδα παραγωγής.

Τα επίπεδα των νέων παραγγελιών που έλαβαν οι κατασκευαστές παρέμειναν αμετάβλητα σε σύγκριση με τον Οκτώβριο, μετά την υποχώρηση που κατέγραψαν κατά τη διάρκεια των δύο προηγούμενων μηνών.

Τα συνολικά επίπεδα απασχόλησης στον τομέα της μεταποίησης εξακολούθησαν να υποχωρούν κατά τη διάρκεια του Νοεμβρίου. Καθώς οι εταιρείες παραγωγής καταναλωτικών προϊόντων ακολούθησαν τη γενική τάση προσλαμβάνοντας πρόσθετο προσωπικό, ο συνολικός αριθμός μείωσης των θέσεων εργασίας ήταν ο λιγότερο σημαντικός σε διάστημα περίπου τεσσάρων ετών.



Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.