Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

Χριστουγεννιάτικο «μπουκαλόδεντρο» στη Χίο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αντί για μπάλες έχει ανακυκλώσιμα υλικά.

Ένα διαφορετικό Χριστουγεννιάτικο δέντρο θα στηθεί από τους μαθητές του 5ου Δημοτικού Σχολείου Χίου, αύριο στην πλατεία Βουνακίου στη Χίο.

Ένα δέντρο θα φωτιστεί με τα πολύχρωμα λαμπάκια του αναδεικνύοντας τα «στολίδια» του που δεν είναι τίποτα άλλο από τα… σκουπίδια μας.

Αντί για μπάλες έχει ανακυκλώσιμα υλικά, μπουκάλια πλαστικό, αλουμίνιο για σκελετό και άλλα μέταλλα καθώς και χαρτί.

Όπως αναφέρει το politischios.gr, οι δάσκαλοι και οι μαθητές του 5ου Δημοτικού Σχολείου Χίου με αυτόν τον τρόπο παραδίδουν ένα μάθημα ανακύκλωσης και στάσης ζωής σε όλους μας .

«Σαν σχολείο πέρα από τα προγράμματα που εφαρμόζονται και υλοποιούνται όλα τα χρόνια, έχουμε αναπτύξει σημαντικές πρωτοβουλίες για την ανακύκλωση. Προσπαθούμε να ευαισθητοποιήσουμε και τους γονείς και στα πλαίσια αυτά συγκεντρωθήκαμε όλοι τη Δευτέρα στο σχολείο, έχοντας καταφέρει να συλλέξουμε σημαντικό αριθμό ανακυκλώσιμων ειδών και μετά από τις αντίστοιχες ομιλίες, ανταλλαγή απόψεων, ιδεών κ.λπ .δημιουργήσαμε με τα ανακυκλώσιμα υλικά στολίζοντας το σχολείο μας» είπε στον «π» η διευθύντρια του σχολείου Κατερίνα Κώττη.

«Δεν μπορείτε να φανταστείτε το τι υλικό μαζεύτηκε μέσα σε δυο μέρες. Είμαστε υπερκαταναλωτικοί οι Χιώτες» , είπε χαρακτηριστικά.

Και Μαθητικό κυλικείο

Πέρα από τις περιβαλλοντικές ευαισθησίες οι μαθητές έριξαν το βάρος τους φέτος και στην υγιεινή διατροφή. Στα πλαίσια των προγραμμάτων υγείας που πραγματοποιεί το σχολείο, διοργάνωσαν μαζί με τους γονείς ένα μαθητικό κυλικείο, μπαζάρ. Τα παιδιά των τριών τελευταίων τάξεων του σχολείου, έφτιαξαν σπιτικές λιχουδιές και φρούτα και τα άπλωσαν σε μπουφέ. Τα έσοδα από τις πωλήσεις των εδεσμάτων θα συμβάλλουν στην πραγματοποίηση της σχολικής εκδρομής των παιδιών στη Βουλή.

Και ταξίδι με τραγούδια

Το Σάββατο οι μαθητές τους 5ου Δημοτικού σχολείου παρουσίασαν στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου ένα μουσικό δρώμενο με τίτλο «Ο Γύρος του κόσμου με τρίγωνα κάλαντα». Πρόκειται για κάτι διαφορετικό που δεν έχει παρουσιαστεί ξανά αφού παρουσιάζει ρυθμούς και κάλαντα σε όλες τις γλώσσες κι από όλες τις χώρες. «Η καινοτομία έγκειται στο γεγονός ότι το γνωστό τρίγωνα κάλαντα αποδόθηκε σε ρυθμό καλαματιανό και ζεϊμπέκικο», εξηγεί η κ. Κώττη.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.