Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

Άγνωστος ο αριθμός των υπαλλήλων του... κράτους

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Συναίνεση και διάλογο ζήτησε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Λεωνίδας Γρηγοράκος, ο οποίος συμμετέχει σε σύσκεψη του υπουργείου και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου - Δυτικής Μακεδονίας, στα Γιάννενα.

Ο κ. Γρηγοράκος ανέφερε ότι η επιστολή που έστειλε την Τετάρτη στους δήμους για την κινητικότητα, δίνει το δικαίωμα να ξανασυζητήσουν εφ' όλης της ύλης όλα τα ζητήματα. Όπως διευκρίνισε, η αξιολόγηση του υπουργείου Εσωτερικών έγινε με στοιχεία που έδωσαν οι ίδιοι οι δήμοι έως τον Ιούνιο και πρόσθεσε: «Το ότι υπήρξαν μετά διαθεσιμότητες στους δημοτικούς αστυνομικούς και τους σχολικούς φύλακες, αυτό μπορεί να διορθωθεί. Αυτό λέει και η επιστολή μου. Ελάτε να το διορθώσουμε. Ελάτε να συζητήσουμε».

Απαντώντας σε ερώτηση για τις αντιδράσεις που προκάλεσε η επιστολή, ο αναπληρωτής υπουργός χαρακτήρισε υπερβολική την αντίδραση του δημάρχου Αθηναίων, Γ. Καμίνη.

Ο κ. Γρηγοράκος σημείωσε ότι σύμφωνα με μελέτη του υπουργείου Εσωτερικών σχεδιάζονται περίπου 3.500 εθελοντικές μετακινήσεις σε όλη την Ελλάδα, διαδημοτικές και σε εθνικό επίπεδο, νούμερο το οποίο είναι υπό συζήτηση, με στόχο να καταγραφούν ακριβώς ποιες είναι οι ανάγκες του κράτους.

«Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι δεν ξέρουμε πόσους υπαλλήλους έχουν οι δήμοι και πόσους υπαλλήλους έχει το κράτος. Κάποια στιγμή πρέπει να το ξέρουμε αυτό, περιμένουμε απαντήσεις» υπογράμμισε και συμπλήρωσε: «Να δούμε πόσες τελικά είναι αυτές οι ανώνυμες εταιρείες των δήμων. Από τις 748 μάς έχουν απαντήσει 521. Προσπαθούμε γνωρίσουμε ποιο είναι το πραγματικό νούμερο των δημοσίων υπαλλήλων, γενικότερα των κρατικών υπαλλήλων που πληρώνονται από τον κρατικό κορβανά».


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.