Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

Σε ψυχιατρική κλινική ο διερμηνέας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο διερμηνέας στη νοηματική κατά την επιμνημόσυνη τελετή για τον Νέλσον Μαντέλα, ο οποίος έκανε ασυνάρτητες χειρονομίες και ισχυρίστηκε ότι έπαθε σχιζοφρενική κρίση, εισήχθη σε ψυχιατρική κλινική, όπως μετέδωσε σήμερα ο Τύπος της Νότιας Αφρικής.



Σύμφωνα με την εφημερίδα The Star, η σύζυγός του τον οδήγησε σήμερα σε ψυχιατρική κλινική όπου εισήχθη αμέσως.

«Οι τελευταίες ημέρες ήταν δύσκολες. Τον υποστηρίξαμε γιατί μάλλον έπαθε κατάθλιψη», δήλωσε η σύζυγός του, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Ο Ταμσάνκα Τζαντζιέ, 34 ετών, είχε ραντεβού για εξετάσεις σε μια ψυχιατρική κλινική στις 10 Δεκεμβρίου, την ημέρα που πραγματοποιήθηκε στο στάδιο του Σοβέτο η επιμνημόσυνη τελετή για τον Μαντέλα. Ο Τζαντζιέ αναγκάστηκε να ακυρώσει το ραντεβού όταν του προτάθηκε να αναλάβει τη διερμηνεία στη νοηματική της τελετής.

Όταν η κοινότητα των κωφών της Νότιας Αφρικής κατήγγειλε ότι δεν κατάλαβε ούτε λέξη από τις χειρονομίες του Τζαντζιέ, για να δικαιολογηθεί ο διερμηνέας δήλωσε ότι έπαθε σχιζοφρενική κρίση λέγοντας ότι «είδα αγγέλους να πέφτουν στο στάδιο» και ότι «άκουσα φωνές».

Μετά το σκάνδαλο που προκλήθηκε, η κυβέρνηση της Νότιας Αφρικής αναγκάστηκε να ζητήσει επισήμως συγγνώμη από την κοινότητα των κωφών.

Η κύρια οργάνωση κωφών της Νότιας Αφρικής επεσήμανε από την πλευρά της ότι αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Τζαντζιέ έχει κάνει ασυνάρτητη διερμηνεία στη νοηματική σε επίσημη τελετή, ενώ πρόσθεσε ότι έχει ήδη σταλεί σχετική έκθεση για τον διερμηνέα αυτόν στην κυβέρνηση.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.